woensdag 24 augustus 2011

Mis(s) Holland?

foto met dank aan Jos Vervuurt



Alweer 4 weken geleden dat ik wat geschreven heb. Nee, niet vanwege het reces (vakantie voor de raadsleden), maar gewoon, te druk gehad. En dat voor een soort ambtenaar? Ja!


Er zijn allerlei dingen de revue gepasseerd. Ik doe van “boven naar onder” maar een kleine korte terugblik.


Mis(s) Holland was ik afgelopen dinsdag. Toen gingen we met “sport” ambtenaren en raadsleden naar Mönchen Gladbach. Naar het hockey stadion waar we “onze” Maartje Paumen (Limburgse van geboorte, spelend voor een Brabantse club!) 2 goals zagen scoren.

Zo’n “schoolreisje” is toch wel leuk. We waren er op uitnodiging van het stadsbestuur van Mönchen Gladbach, waar we een jumelage mee hebben.
Foto met dank aan Jos Vervuurt

Je leert op zo’n manier, dat er mensen zijn die niet klok kunnen kijken of geen goed lopend horloge hebben (hè Hay?) en dan in eigen auto achter de bus aan moeten rijden! Maar je hoort ook een leuk voorstel, waar je direct volmondig ja tegen zegt. Meer jeugdcontacten op het gebied van hockey. Ja, want het leven bestaat niet alleen uit voetbal (nietwaar Dré)

Ondanks mijn “bijzonder” stemgeluid, was het een leerzame dag.

Ja dat “bijzonder” stemgeluid creëerde ik de avond ervoor. Op maandag 22 augustus tijdens de bestuursvergadering, met tussendoor wat oppositieoverleg. Ik was wat verkouden, had wat keelpijn, maar…….. dat mocht de pret niet deren. Als voorzitter kun je niet om een belangrijke vergadering heen. Gaandeweg de rit echter……… werd ik steeds onverstaanbaarder. Bracht daardoor op het laatst en de dag daarna in Duitsland, alleen nog maar wat “piep” geluiden voort. Vandaar ook mijn gele T- shirt! Het lokte mijn "body guard" uit tot de uitspraak: Kanariepiet!(hij bedoeld natuurlijk Peet!)

Wat nog meer: Vergaderen, vergaderen, vergaderen. Zoveel vergaderen is meestal over onaangename dingen. Ja ook deze keer. Ik moet als eenvrouwsfractie verder. Jammer maar helaas.

 
Verder nog…….. een enquête gehouden. Over te weinig parkeerplaatsen en de daarmee samenhangende onveiligheid voor kinderen, fietsers en ook automobilisten. Ergens op internet DDL zag ik het “verwijt” staan dat ik me niet bezig moest houden met mensen die 3, 4 of 5 auto’s ter beschikking hadden. Tja, de persoon heeft het dan toch een beetje verkeerd begrepen! Het gaat mij om de veiligheid!



En dan heb je wanneer je ergens aanbelt of wanneer je gebeld wordt ergens een rare gedachte. Zouden er ambtenaren en of wethouders zijn die  mijn blog ook lezen? Of die getipt worden door raadsleden?

Aan de deur zei een ambtenaar: Oh je moet niet denken dat er iets veranderd wordt. Zo’n soort zin heb ik ook ergens in een privé kantoor gehoord, maar ik moest ook meteen denken aan het voorstel van Jan P. van de VVD, maar dan dreekegmo!

Of de uitspraak van wethouders: De deur staat altijd open. En dat je dan gebeld wordt door de assistente van een wethouder om te komen praten!

Maar…….. wel met de bewoners van de Akeleihof die bij mij gekomen zijn met het verzoek!

Nog meer vergaderd? Jawel hoor, over de N280. De weg van Roermond naar Weert. De weg die begint bij de Duitse grens. Bij de aansluiting met de BAB 52. Je weet wel, die weg waardoor je in het weekend van Hoogvonderen uit niet naar het Retail park kunt. Maar ook de weg die vol met “Heilige Duitse Koeien” staat vanaf de BAB 52 tot aan het Outlet.Over die weg hebben we gesproken.

Maar dan de andere kant op! Vanaf het Outlet naar Weert.

Er zijn in Roermond mensen die vanaf het Outlet naar Weert een volledig nieuwe Autosnelweg willen, inclusief een volledig nieuwe brug. En als dat niet kan, dan maar Autosnelweg vanaf de BAB 52 naar Weert over de bestaande weg, met wat weg erlangs.

De boeren? Ik bedoel natuurlijk de agrariërs? Die kunnen natuurlijk de pot op van die personen. De ambtenaren die in het zo nodig aan te kopen (want er moest iemand gered worden) nieuwe kantoorpand komen werken, dat die worden “vergast” , och ook niet interessant! Probleemoplossing voor de mensen die aan de oostkant van de stad wonen? Watte? Wonen daar mensen? Wist ik niet!

Ja, je zou daar een hele grote parkeergarage kunnen bouwen. Probleem opgelost toch? Maar ja ik heb ooit ergens in DDL gelezen dat de mensen hun auto dicht bij de hand willen hebben! (Uitspraak van een manager van het DOC?)

Heeee auto dicht bij de hand? Geldt wel voor Duitse bezoekers, maar niet voor bewoners van de Akeleihof? Even onthouden die zin. Komen we misschien nog wel op terug.

Nog iets leuks gedaan?

Jawel, ben nog steeds druk doende tussen de bedrijven door om voor een trouwlustig vriendje een leuk scrapbook te maken.
Voor onze dj Jezus! Met een leuke foto waarop dit lied van toepassing is!

Hij heeft mij de laatste tijd al flink in de weer gezien met mijn fototoestel. Hem achter de draaitafel fotograferend. Leuke plaatjes proberen te maken van hem dansend met zijn vriendin en met zijn moeder. Uitspraken zien opschrijven. Zien smiespelen met zijn moeder. Gehoord, dat er iemand bij de ouders van zijn vriendin foto’s gevraagd heeft……

Wordt leuk! Nu nog een leuk “dansgewaad” voor mij voor die dag maken!



En wat nog meer? In Amsterdam voor het begin van de Gay Pride geshopt till I dropped! En bijna vreselijk nat geworden die dag.









We (mijn jongste dochter  en ik) waren voorbereid. Hadden regencapes bij ons. Maar het ging zo snel, dat we toch een beetje op 2 verzopen katten leken.