donderdag 6 september 2012

Terang Bulan


Wat doet een VVD poster op een blog van iemand van de SP? De voorzitter van die club in Roermond vroeg al of wij geen eigen posters hadden?

Och voorzitter, je weet toch dat wij schitterende posters hebben. En dat wij geld genoeg hebben, omdat er bij ons geen baantjesjagers zijn. Dat wij zo sociaal zijn om als Raads- Staten en Kamerleden onze wedde af te geven en daar een vergoeding voor terugkrijgen. Waarom? Zal het nog maar een keer uitleggen!

Een voorzitter of secretaris en andere leden van de SP werken net zo hard als een “wedde” ontvanger voor het belang van de mensen. Waarom zouden wij dan meer moeten krijgen?

Deze afdrachtregeling heeft twee voordelen:
1.    Wij hebben mensen die zich betrokken voelen bij de andere mensen
2.    Wij zijn niet afhankelijk zoals veel andere politieke partijen (alle anderen?) van het grootkapitaal. Wij hoeven naar niemands pijpen te dansen!

Maar goed waar om ik die poster gefotografeerd heb? Je hebt kleine criminelen, grote criminelen, witte boorden criminelen…..

Zaterdag 1 september was ik bij de Indië herdenking. Graag had niet alleen onze partij een standje gehuurd op de markten. Wat kregen wij te horen…. Wegens drukte kunnen wij aan Politieke partijen geen standplaats verhuren……

Zeker 4 partijen hebben zich daar netjes aan gehouden, behalve één. Handhaving in onze mooie Maas stad is nog altijd meten met twee maten. Of je nu als raadslid iets daarover zegt tegen de burgemeester, of als wethouder iets vraagt, of als voorzitter van een andere partij er wat van vindt…………

Nog benieuwder ben ik wat onze Straotvaeger erover te zeggen heeft!

Terug naar de Indie herdenking. Mooie ontvangst toch met die militairen strak in de houding? In de oranjerie was het aardig vol. 


Het programma werd aan elkaar gepraat door een vlot van de tongriem gesneden, bekende persoon in Roermond (hè Marc). 
Hij dirigeerde ons netjes in en uit de zaal en naar de bussen…… alleen…… daar liep het een beetje mis!



Foto met dank aan Cord Beckmann
Helemaal niet erg, want zo kwam ik in gesprek met een grandiose vrouw met een prachtige hoed! Marie-Louise Tiesinga-Autsema, voorzitter van de Raad voor civiel-militaire Zorg en Onderzoek (zorgplicht voor veteranen). Met een lange staat van dienst in het politieke gebeuren.

Een van haar studies….Nederlands recht! Mocht onze commissie integriteit (bestaande uit raadsleden) deskundig advies nodig hebben…… Ga bij haar te rade!!!!!!

Tijdens de Indië herdenking waren veel sprekers. Een daarvan….. onze stadsdichter, Hans van Bergen. Met een sublieme voordracht. Jammer dat we hem in de raad niet meer tegenkomen. We hebben hem “wegbezuinigd”. Niet alleen ik vond dat jammer, leden van 2 andere partijen vonden dat ook (waarvan 1 hele grote!). Rijst bij mij de vraag….. zouden we niet de handen ineen kunnen slaan en tijdens de begrotingsbehandeling een verzoek indienen om hem 2 keer per jaar of zo en bij speciale gelegenheden uit te nodigen.

Maar ook heb ik genoten van het gezang van de Koninklijke Roermondse Zang- en Muziekvereniging. Alleen jammer dat een of andere p… sorry spreker door hun laatste lied moest praten. Gr. Gr. Id..ot!
                           


Ik ben nog zo’n leuke spreuk van de liberalen tegengekomen….. niet zelf gefotografeerd, gewoon…. Gepikt!

Hoe ik hier op kwam? Via mijn vrijwilligerswerk bij Moedercentrum Maximina. We kregen via de griffier (de ambtenaar die voor de raadsleden werkt) een mailtje van een mevrouw, die min of meer verbolgen was, dat geen van de vrouwelijke raadsleden op haar uitnodiging gereageerd had om aanwezig te zijn bij de uitleg over de stemwijzer.

Omdat ik daar de andere dag toch les ging geven, beloofde ik dit even uit te zoeken. Helaas was onze duizendpoot, onze coördinatrice, ziek. (De bestuursleden….. die schitterden zoals zo vaak door afwezigheid!).

Ziek van ellende is Bedia. Ziek van de onzekerheid. Ziek van het moeten afwachten of zij de handen uit de mouwen mag blijven steken. Ziek van ellende omdat zij de hand niet op willen houden en dat dit per januari tot de mogelijkheid behoort.

Zij is een van die mensen, die WILLEN WERKEN, maar die het onmogelijk wordt gemaakt dat werk te doen waar zij goed in is.

Het verbinden van mensen. Op de Donderberg, waar mensen de wijk maken. Waar zij woont en werkt. En waarin zij goed is!!!!


Hoor ik daar mensen zeggen HEKS?  

 
Ja… ben ik, jullie mogen zelf uitvogelen wat voor soort! Ik moet wel erbij zeggen, dat ik vleugellam ben…… mijn bezemsteel is kapot. Het zand dat ik uit de tuin mee naar binnen sleepte heeft daarvoor gezorgd. Maar…. mijn tuin……. Hij is klaar!!! Goed gehekst?