vrijdag 6 april 2012

Citaat




Ik las onlangs een stukje van Jacques Biermans, oud-journalist van De Limburger/Maas-en Roerbode: “Het is geen schande wanneer een politicus eens naast het potje piest. Hij is net een mens en fouten maken we allemaal. Alleen zijn er maar weinigen, die dat durven toe te geven”. 

Er was eens nog niet zo heel lang geleden iemand die in een stiekeme commissie gezeten heeft. Een stiekeme commissie die nog stiekemer was dan stiekeme commissie’s ten tijde van Mao Tse Toeng (dat is een aanname en die mag je volgens sommigen niet gebruiken omdat je geen bewijs hebt!).

Van die commissie stiekem moesten anderen leren. De mensen die in die stiekeme commissie zaten, moesten de uitkomsten van die commissie stiekem overbrengen aan een heel stel andere mensen.  Ze moesten de bevindingen overbrengen aan hun gelijken. Stiekem?

Maar die stiekeme commissie is zo stiekem, dat er zelfs stiekem niets van geconstateerde fouten naar buiten mag. In de toekomst moet de werkwijze van die commissie stiekem anders van opzet worden, Dat moeten de gelijken onder elkaar afspreken. Daar zijn ze het allemaal over eens.

Want van de stiekeme commissie hoopt men stiekem toch wat van de leren voor de toekomst!

Hoop dat je het stiekem nog hebt kunnen volgen!


Dit artikel oorspronkelijk verschenen onder de titel “stiekeme commissies” is een tijdje op verzoek van enkelen van mijn blog af geweest. Echter na publicatie in Typisch Roermond van vrijdag 13 april 2012, heb ik gemeend dit toch weer op mijn blog te moeten zetten. (peet, 16-4-2012)




Geen opmerkingen:

Een reactie posten