maandag 20 augustus 2012

Een week uit het leven van……



Over het weer valt net als over de politiek altijd wel wat te mopperen. Dan weer te koud, dan weer te heet,  dan weer te nat…. Altijd is het wel wat en zelden wat goeds. Neem nu deze week. You are my sunshine, waar we zo naar verlangd hebben, na al die kou en nattigheid, maar….. niet zo!!


 

Op Smoelenboek zie je van alles voorbij komen leuke plaatjes, minder leuke plaatjes van alles. 

En deze ….. vond ik wel heel leuk. Tegelijk met de aftrap van de SP campagne kleurde heel Nederland tomaat rood. Tja….. ook dat is een kwestie van geduld!!

 


Ja een week uit het leven van een voorzitter/raadslid. Dan kan er van alles gebeuren. De tuin die zandbak geworden is met een schutting erom heen, wordt wel langzaam aan minder zandbak, maar moet niet alleen vanwege de hitte nog even zandbak blijven…… 
Bram op de ladder bij onze toplocatie van Jos en Anja (Dennemarken) voor het ophangen van ons zelfgemaakt spandoek
De SP posters kwamen binnen en die moesten verdeeld worden……. Het voorrecht van de voorzitter, als spin in het web.

Op onze toplocatie, vlakbij Dennemarken, hangt bij onze leden Jos en Anja weer een groot spandoek. Dagelijks rijden daar tig auto’s langs…… Misschien dat we er nog wel wat meer gaan plaatsen aan de zijkant.

En dan ga je dinsdag na 6 weken weer naar het Moedercentrum. Daar was de spin in het web, onze zeer gewaardeerde beroepskracht Bedia, nog op vakantie. En dat merk je meteen!

Wachtende dames (ik net op de achtergrond te zien) bij het Moedercentrum. voor een gesloten deur!! foto met dank aan Fatima
WEGBEZUINIGEN VAN DIT PRACHTMENS? Dom, Dommer Domst! Wij stonden met enkele dames aan een gesloten deur. Wie o wie had de sleutel, waarom was er geen vervangende beroepskracht? Waar was het bestuur?

Bij de SP loop je als voorzitter voorop, zorg je …….. nou ja laat maar….


Mensen maken de wijk. De slogan voor de Donderberg. Laten we dat even niet vergeten. Laten we even niet vergeten dat daar mensen van diverse culturen bij elkaar komen om samen dingen te doen. Laten we niet vergeten dat dit een investering is in de leefbaarheid van onze samenleving!



Enkele dagen later wordt je ’s avonds gebeld, door iemand van de cannabus. Die roepen op tot stemmen op de SP. Want ja, face it….. Wij zijn tegen de Wietpas!! En ze willen ook Roermond aandoen. Hoe heet de coffeeshop hier in Roermond???

De invoering door het demissionair kabinet (VVD-CDA en PVV) was gewoon “een beetje dom”. Ja toch??? (Wel goed lezen en info opzoeken over de achtergrond van het liedje mensen, hierover hoeven geen art. 43 vragen gesteld te worden)

Kijk eens naar de overlast op het Kloosterwand plein.
Kijk eens naar de overlast in de wijken. Loop ’s avonds (mag zelfs overdag!) eens naar bijv. de parkeerplaats bij AH. Dan zie je daar 2 of 3 auto’s staan. Met kentekenplaten van diverse landen en dan komt zo’n jong knulletje op een scooter aangescheurd.

Veiligheid? Kijk je niet uit…. Wordt je bijna omver gereden.
Veiligheid? De jongelui gaan liever voor het “grote” geld dan naar school.
Veiligheid? Wat voor spul wordt er bij gedaan?

Kosten? Politie die handen te kort komt, leerplichtambtenaren die op pad moeten. En medewerkers van de coffeeshops die geen werk meer hebben. Meer WW uitkeringen, of bijstands uitkeringen

Waarom niet legaliseren en reguleren om deze overlast en criminaliteit tegen te gaan? Daarmee kun je ook controleren. Enne…… belasting laten betalen???? Inkomsten genereren?

(Lees hierover ook het stuk wat Henri Haenen schreef http://roermond.dichtbij.nl/regio/cannabus-bezoekt-coffeeshop-skunk-roermond)

En wat kwam er nog meer voorbij…….. HET PLAKKEN

Plakken van de posters hoeft in Roermond niet meer, maar wel ……. In de 6 kernen van Roerdalen!
Judith assisteert hier haar zoon Lion. voor kenners: Dit was in Montfort, hun woonplaats!


en hier...... assisteert Lion zijn moeder. In Sint Odiliënberg, bij de Supermarkt.

Gelukkig kan ik daar rekenen op een geweldig team. Moeder en zoon, Lion en Judith Mooren. En ondanks dat Judith afgelopen winter haar heup gebroken heeft……… stond ze toch ook op de ladder! Dank jullie wel!

Maar weet je wat het mooiste was? We stonden te plakken in Vlodrop, komt daar een hele ploeg RABO renners langs en wat roept er iemand? 

              Ja SP…… Juist nu.

Thanks man!!! Dat was op zondag morgen rond elf uur in “vrijetijdskleding” (laten we het zo maar noemen).

Een paar uurtjes later was ik op bezoek. Waar en ter ere van wat?

Veel van dit lekkers zag ik al via FB voorbij komen!!! Home-made, extra lekker, en heel calorierijk (hè Mesude!?)

Bij de ouders van Mesude en Nejla. Einde Ramadan….. Suikerfeest en ja…….. voor deze zoetekouw is het heel moeilijk om al dat lekkers te weerstaan. Die 2 dames eten als een bootwerker en kijk toch eens hoe slank die blijven……. 


Links Mesude en rechts Nejla
Om jaloers op te worden…….Het is bij mij echt: je mag er alleen maar naar kijken, maar aankomen niet. Of ja, je mag wat pakken, maar daarvoor heb je ’s morgens, ‘s middags en ’s avonds het FDH (eet de helft) dieet moeten doen. En extra sporten (niet met dit weer)


Maar alles werd goed gemaakt door de commentaren op FB van vrienden en mijn schoonzus.


Nog twee plaatjes die ik via Smoelenboek van een van mijn (net als ik "ondeugende" of te wel "real people" schoonzussen) binnen kreeg en daar hoort uiteraard een muziekje ter afsluiting bij!












zaterdag 11 augustus 2012

Mijnenveld




Nog een paar weken, en dan mogen we gaan stemmen. We hebben de vrijheid om te kiezen. Ik hoop dat velen hiervan gebruik zullen gaan maken.

Aan mij zal het niet liggen. Ben al een paar keer met ons campagneteam in actie gekomen. Ook vandaag weer. Heb al met veel mensen gesproken. Probeer hen er van te overtuigen te gaan stemmen, want velen hebben het geloof in “de politiek” verloren.

Je kunt merken dat de SP op dit moment in de peilingen er gunstig voorstaat. Op allerlei manieren wordt geprobeerd Emile onderuit te halen. Maar niet alleen hem. Ook over andere leden van de partij, zoals Statenleden en wethouders en ook over gewone raadsleden wordt van alles gezocht om hen in diskrediet te brengen.

Je krijgt Amerikaanse toestanden. Vooral daar wordt op elk minuscuul slakje zout gelegd.

Maar ook hier, in ons land,  ziet men vaak de balk in eigen ogen niet, maar wel het splintertje in de ogen van de “concullega”.

En graag “overbelicht” men dan dat splintertje.

Ja, politiek is een “mijnenveld”!
                     

Wat ook nog steeds een mijnenveld is……..MIJN Tuin, alhoewel…… het begint ergens op te lijken. Moet ook, want de dochter gaat een weekje met haar zus en vrienden naar Praag

Schutting staat!!! Nu nog de tuin egaal maken en vlonders leggen. En Tuinhuisje maken…… maar dat is een project dat even uitstel kan hebben!

Maar wat hebben we hard gewerkt, mijn dochter en ik! Wortels van (oude) struiken, meer dan pols dik (nou zijn die van mij niet zo dik……..) die we moesten doorzagen, want uitspaaien lukte niet, zo diep moesten we graven.



Schutting afbreken…. Uitstekende slopers waren we, maar toen kwamen we aan blokjes beton. Loodzwaar! Blokjes van dik 0,5 x 0,5 x 0,5 m,  die krijg je er niet zo maar uit. 



Gr, gr, gr.  Ja, zelfredzaamheid….. dat wordt tegenwoordig ook van vrouwen verwacht! Ook door ex wethouders van onze gemeente! En anderen!


Maar wat nu?




Gewoon…. Je haalt een drilboor bij Bo Rent en gaat aan de slag. Trillen de spieren ook meteen los…… scheelt een zwaar noodzakelijke gang naar de fysiotherapeut en een grote doos met pillen!!!  Aan de buitenkant zie je niet wat mensen hebben!




Het restant van één betonblokje, we hadden er toen nog drie te gaan!
En daarna huur je een aanhanger en brengt struiken, houten bielsen, ja ook die hebben we versjouwd, betonbrokken en andere spullen naar de milieustraat. En...... een bekend spreekwoord:  Wie niet sterk is...... moet slim zijn, gold zeer zeker voor ons. Wieltjes en hefboom principe en zo krijg je die bielzen de tuin uit en de aanhanger in.

Een fleurig lila verfje, past wel bij de nieuwe tuinstoelkussens



Niet alles ging mee, sommige dingen worden gerecycled. We voorzien ze van een fleurig likje verf 


Ja, het muurtje van de overbuurman staat waterpas!
 


En toen, toen konden we aan de schutting beginnen! Dit stuk gereedschap was onze beste vriend.



Hoera!!!! Eerste stuk schutting staat! (De rest inmiddels ook)










Ja het oerwoud is weg, ook ik heb noodgedwongen en met tegenzin moeten capituleren voor een onkruidvrije, heel weinig groene tuin. Geen stenen, maar houten vlonders, net wat vriendelijker. Maar ook dit betekent, nooit meer met gefluit van verschillende vogeltjes wakker worden……