zaterdag 11 augustus 2012

Mijnenveld




Nog een paar weken, en dan mogen we gaan stemmen. We hebben de vrijheid om te kiezen. Ik hoop dat velen hiervan gebruik zullen gaan maken.

Aan mij zal het niet liggen. Ben al een paar keer met ons campagneteam in actie gekomen. Ook vandaag weer. Heb al met veel mensen gesproken. Probeer hen er van te overtuigen te gaan stemmen, want velen hebben het geloof in “de politiek” verloren.

Je kunt merken dat de SP op dit moment in de peilingen er gunstig voorstaat. Op allerlei manieren wordt geprobeerd Emile onderuit te halen. Maar niet alleen hem. Ook over andere leden van de partij, zoals Statenleden en wethouders en ook over gewone raadsleden wordt van alles gezocht om hen in diskrediet te brengen.

Je krijgt Amerikaanse toestanden. Vooral daar wordt op elk minuscuul slakje zout gelegd.

Maar ook hier, in ons land,  ziet men vaak de balk in eigen ogen niet, maar wel het splintertje in de ogen van de “concullega”.

En graag “overbelicht” men dan dat splintertje.

Ja, politiek is een “mijnenveld”!
                     

Wat ook nog steeds een mijnenveld is……..MIJN Tuin, alhoewel…… het begint ergens op te lijken. Moet ook, want de dochter gaat een weekje met haar zus en vrienden naar Praag

Schutting staat!!! Nu nog de tuin egaal maken en vlonders leggen. En Tuinhuisje maken…… maar dat is een project dat even uitstel kan hebben!

Maar wat hebben we hard gewerkt, mijn dochter en ik! Wortels van (oude) struiken, meer dan pols dik (nou zijn die van mij niet zo dik……..) die we moesten doorzagen, want uitspaaien lukte niet, zo diep moesten we graven.



Schutting afbreken…. Uitstekende slopers waren we, maar toen kwamen we aan blokjes beton. Loodzwaar! Blokjes van dik 0,5 x 0,5 x 0,5 m,  die krijg je er niet zo maar uit. 



Gr, gr, gr.  Ja, zelfredzaamheid….. dat wordt tegenwoordig ook van vrouwen verwacht! Ook door ex wethouders van onze gemeente! En anderen!


Maar wat nu?




Gewoon…. Je haalt een drilboor bij Bo Rent en gaat aan de slag. Trillen de spieren ook meteen los…… scheelt een zwaar noodzakelijke gang naar de fysiotherapeut en een grote doos met pillen!!!  Aan de buitenkant zie je niet wat mensen hebben!




Het restant van één betonblokje, we hadden er toen nog drie te gaan!
En daarna huur je een aanhanger en brengt struiken, houten bielsen, ja ook die hebben we versjouwd, betonbrokken en andere spullen naar de milieustraat. En...... een bekend spreekwoord:  Wie niet sterk is...... moet slim zijn, gold zeer zeker voor ons. Wieltjes en hefboom principe en zo krijg je die bielzen de tuin uit en de aanhanger in.

Een fleurig lila verfje, past wel bij de nieuwe tuinstoelkussens



Niet alles ging mee, sommige dingen worden gerecycled. We voorzien ze van een fleurig likje verf 


Ja, het muurtje van de overbuurman staat waterpas!
 


En toen, toen konden we aan de schutting beginnen! Dit stuk gereedschap was onze beste vriend.



Hoera!!!! Eerste stuk schutting staat! (De rest inmiddels ook)










Ja het oerwoud is weg, ook ik heb noodgedwongen en met tegenzin moeten capituleren voor een onkruidvrije, heel weinig groene tuin. Geen stenen, maar houten vlonders, net wat vriendelijker. Maar ook dit betekent, nooit meer met gefluit van verschillende vogeltjes wakker worden…… 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten