vrijdag 26 oktober 2012

Curare en silence






Curare is het indiaanse woord voor vergif. Het is een verzamelnaam voor verschillende vergiften die worden bereid uit planten. 






Het wordt door de Zuid-Amerikaanse indianen gebruikt  op de punten van pijltjes. Een kleine hoeveelheid is voldoende om een dier te doden. De dieren kunnen nog wel verorberd worden.


Je heb ook pijlgifkikkers. Het zijn kleine, gedrongen diertjes die zich kenmerken door de vaak zeer felle kleuren. Alle soorten hebben een kwaakblaas. Vooral de mannetjes kwaken hoorbaar en bij veel soorten doen ze dit zeer luidruchtig, tot wel 90 dB(!). Sommigen houden dit  uren vol.

Sommige indianenstammen villen de kikkers, en vouwen de huid om een pijlpunt, waarna er op apen geschoten wordt. Zelfs een schampschot van een pijlgifkikker-punt kan dan dodelijk zijn voor een volwassen aap.

Wanneer je regelmatig hersenspinsel aan het internet toevertrouwd, kun je rekenen op reacties. Wie kaatst moet de bal verwachten! En ja, sommige uitspraken zijn pittig! Soms op het randje. Maar ……. Zo ken ik er meer.
Geboren op dezelfde dag als ik…… 2 jaar eerder!

Bij beiden zit het venijn…….. in de staart.


Wat schrijven ze in de horoscopen over ons? Bij dit teken kunt u aanschouwen, hoe uit een glazenwasser een miljonair wordt. Maar ook dit plaatje is van toepassing denk ik.

Silence, not a sound on the pavement…….. Ik hoop dat de rust in Roermond  eindelijk  weerkeert. We hebben genoeg in de negatieve belangstelling gestaan afgelopen week. Het wordt tijd dat we nu weer gaan bouwen aan onze stad. Waarbij ik natuurlijk hoop op een iets andere manier dan de laatste decennia.

Verantwoordelijkheid nemen is eenvoudig , maar of je de verantwoordelijkheid waarmaakt blijkt pas in  zware tijden.  Verantwoordelijkheid nemen is niet alleen de macht willen grijpen maar ook je idealen willen verwezenlijken. In goede en in slechte tijden.  




zaterdag 20 oktober 2012

Déja Vu.





Ja, die film heb ik al een keer eerder gezien! Welke film zul je je afvragen……. Nou die film dat er iets aan de hand is met Jos van Rey!

Ik waan mij in september 2011. Vrijdag avond voordat de regio conferentie begint is er grote commotie in Palermo aan de Maas, over El Rey/de Zonnekoning/De Onderkoning. (allemaal benamingen voor hem).

Er wordt een onderzoek geëist door de oppositie. Graag door BING. Helaas, het wordt Sorgdrager. Het is een goed rapport hoor, want naast punten die aangedragen worden door andere partijen zie ik ook punten terug die ik aangedragen heb!

En ja hij wordt met een: Foei niet meer doen vingertje “vrijgesproken” .

En in Palermo aan de Maas kabbelt het water in gemeenteland rustig verder! We gaan door, want we moeten door. We moeten een stad besturen. We gaan verder met bouwen. We gaan verder met begroten, we houden ons begrotings praatje(Over advies en verzekeringsbedrijven die zich vestigen in Asenray, daar hoef ik dit jaar in mijn praatje tijdens de begrotingsbehandeling dus niets over te zeggen!)

Wel worden we zeer alert op “integriteit” . Zelfs lastige raadsleden worden daarvan (bijna) de dupe!. Gelukkig zegeviert af en toe hier in Roermond toch wel het gezonde verstand!

En dan ….. barst ineens weer de bom…… weer aan de vooravond van een regio conferentie! En nu betreft het meerdere personen. Ook de beoogd nieuwe burgemeester wordt verdacht, gehoord. Ook bij de kinderen van Jos van Rey worden dingen in beslag genomen.

En weer vraag ik mij af: Wat betekent dit voor onze stad. Wat betekent dit voor de geloofwaardigheid van “”De Politiek”. Wat betekent dit voor goedwillende raadsleden. Wat betekent dit in een stad, waarin steeds minder mensen gaan stemmen.

En ik vraag dit ook in een “open brief” via de mail aan raads- en college leden. Het blijft helaas opvallend stil, op een enkeling na die wel de moed of het lef heeft om te reageren.
(Waar rook is, is vuur?...
 En weer gaat Roermond over de tong! Eerst bij de door diverse mensen zo verfoeide Limburger, even later ook op NRC en Telegraaf te lezen. Via Twitter razendsnel verspreid: Jos van Rey opgepakt. Zijn huis en nog erger, het gemeentehuis, waar wij als raadsleden onderdeel van uitmaken, waar vele ambtenaren werken, DOORZOCHT! 
Officieel in staat van beschuldiging gesteld zo valt in de dagbladen te lezen!
Wanneer trekken wij nu eens lering hieruit?
Wanneer trekt de fractie van de VVD nu eens lering hieruit? 
Gaan wij op dezelfde voet verder?
Ook al wordt zijn onschuld bewezen , dan nog is er de laatste tijd naar mijn mening teveel schade voor de stad Roermond aangericht. Op twitter wordt door mede VVD-ers  Roermond  vergeleken (niet voor de 1e keer overigens) met een bananenrepubliek. Hoe geloofwaardig komen wij als "De politiek" nog over bij onze inwoners?)

Mensen kom op, er is net een wetsvoorstel ingediend door SP-er Ronald van Raak, voor klokkenluiders!

Hieronder nog een leuke verkiezingsslogan die ik al eerder op mijn blog plaatste!