vrijdag 26 oktober 2012

Curare en silence






Curare is het indiaanse woord voor vergif. Het is een verzamelnaam voor verschillende vergiften die worden bereid uit planten. 






Het wordt door de Zuid-Amerikaanse indianen gebruikt  op de punten van pijltjes. Een kleine hoeveelheid is voldoende om een dier te doden. De dieren kunnen nog wel verorberd worden.


Je heb ook pijlgifkikkers. Het zijn kleine, gedrongen diertjes die zich kenmerken door de vaak zeer felle kleuren. Alle soorten hebben een kwaakblaas. Vooral de mannetjes kwaken hoorbaar en bij veel soorten doen ze dit zeer luidruchtig, tot wel 90 dB(!). Sommigen houden dit  uren vol.

Sommige indianenstammen villen de kikkers, en vouwen de huid om een pijlpunt, waarna er op apen geschoten wordt. Zelfs een schampschot van een pijlgifkikker-punt kan dan dodelijk zijn voor een volwassen aap.

Wanneer je regelmatig hersenspinsel aan het internet toevertrouwd, kun je rekenen op reacties. Wie kaatst moet de bal verwachten! En ja, sommige uitspraken zijn pittig! Soms op het randje. Maar ……. Zo ken ik er meer.
Geboren op dezelfde dag als ik…… 2 jaar eerder!

Bij beiden zit het venijn…….. in de staart.


Wat schrijven ze in de horoscopen over ons? Bij dit teken kunt u aanschouwen, hoe uit een glazenwasser een miljonair wordt. Maar ook dit plaatje is van toepassing denk ik.

Silence, not a sound on the pavement…….. Ik hoop dat de rust in Roermond  eindelijk  weerkeert. We hebben genoeg in de negatieve belangstelling gestaan afgelopen week. Het wordt tijd dat we nu weer gaan bouwen aan onze stad. Waarbij ik natuurlijk hoop op een iets andere manier dan de laatste decennia.

Verantwoordelijkheid nemen is eenvoudig , maar of je de verantwoordelijkheid waarmaakt blijkt pas in  zware tijden.  Verantwoordelijkheid nemen is niet alleen de macht willen grijpen maar ook je idealen willen verwezenlijken. In goede en in slechte tijden.  




Geen opmerkingen:

Een reactie posten