vrijdag 14 december 2012

Girl Pow(d)er! Stage lopen!







Kennen jullie het gezegde: In liefde en oorlog is alles geoorloofd? Tegenwoordig schijnt dat in de politiek ook zo te zijn!!

Wanneer je ziet wat er allemaal op ons afkomt. Gedicteerd door VVD en PvdA, want zij zijn “aan de macht”! Ze luisteren wel naar hun achterban, want oh je, de ziektekosten verzekering kostte stemmetjes, vlug terugdraaien dus. Ten koste van wat????Geld voor de jeugd? Geld voor de huishoudelijk verzorgenden? Geld voor de geestelijk zwakkeren in onze samenleving?

Omdat je als vrouw zelfs na veel emancipatie golven nog regelmatig tegen “het glazen plafond” aanloopt, girl pow(d)er (tegenwoordig “poederen ook mannen hun neus hoor) nog steeds op een laag pitje staat  en omdat een slimme meid op haar toekomst moet zijn voorbereid, liep ik eens een dagje met onze Wethouder Wim Kemp mee.

Hier op de foto met mijn vriendin Nejla, bij  de opening van de ruimte voor Dadaslar
Op 2 gebieden zal er de komende tijd heel veel bezuinigd gaan worden, de jeugd en de zorg. Zorg in die zin van hulp bij het huishouden en persoonlijke verzorging (wassen, aankleden, steunkousen aantrekken etc.) wat vooral bij de ouderen nodig is.

Ik maakte kennis met iemand van het ministerie die de mensen op het gemeentehuis bij kwam praten over de mogelijkheden en onmogelijkheden van tegengaan van spijbelen. Wat de gevolgen zijn van een kleine tegenslag. Hoe daar mee om te gaan etc. Zeer interessant om te horen hoe een klein voorval een sneeuwbal effect heeft, met grote gevolgen. Gevolgen die er bij eerdere signalering totaal niet geweest zouden zijn!

De laatste activiteit was een bijeenkomst met de Seniorenraad. Hoewel zo ongeveer senior (schijnt tegenwoordig weer pas met 65 te zijn, dus hoera….. ik ben het nog niet!!),  ben ik volgens mij niet braaf genoeg om eventueel daarin  plaats te nemen.

Mag het als raadslid trouwens ook niet.

Ben, mede dankzij mijn opvoeding, mede dankzij het geƫmancipeerde nest waar ik uit kom (ja ook mijn tantes van vaderszijde bezochten al de HBS!!!) te rebels! Het ja en amen zeggen, dat leer je soms heel snel af, wanneer je gaat voor iets!

Onze gemeente heeft, in navolging van landelijk, tegenwoordig de mond vol van kantelingen, keukentafelgesprekken, eigen kracht, vrijwilligers die het moeten doen, meer mantelzorg, inspraak van het middenveld, luisteren naar de mensen en burgerparticipatie.


En dat, het werken met vrijwilligers het luisteren naar de mensen, is vaak moeilijk. Een bestuur (welk dan ook) denkt vaak dat ze de wijsheid in pacht heeft. Een bestuur denkt vaak dat vrijwilligers een stelletjes marionetten zijn, die ze naar believen monddood kunnen maken. En dan komt de “girl power” om de hoek kijken! 
               
                          

Niemand kan ongestraft iets naar zijn hand zetten omdat het zo leuk op een CV staat!

Bijna aan het einde van het jaar, nog een paar activiteiten te gaan en dan heb ik vakantie. Dat wil zeggen…. Tijd om mijn huis weer eens goed op orde te brengen! Maar vanavond ga ik eerst nog even naar een kerstconcert luisteren………. Op het station! Vorig jaar is me dat goed bevallen, mooie liederen, verraste reizigers. Dus ook vanavond ga ik daar rond 6 uur even naar luisteren. Ik denk niet dat ze dit lied zullen zingen!

Een mooie jive, waar ik vanmiddag zeker op zal gaan dansen!




woensdag 5 december 2012

Last rose of summer




Foto vandaag (5-12-2012)  genomen in mijn voortuin




                      In deze tijd van rijmen en dichten

                      Wil ook ik nog even wat berichten



                      De weermijnheer vertelt mij keer op keer

                      Nee er komt vandaag geen regen meer



                      Wat wij wel mogen verwachten

                      Is sneeuw de komende nachten



                      En dan werp ik door mijn ruiten

                      Een blik naar buiten



                      Verzonken in gedachten

                      Zie ik het onverwachte



                      Is this the last rose of summer, or

                      The first rose of winter?

Foto vandaag (5-12-2012)  genomen in mijn voortuin