maandag 10 juni 2024

                                    Asseltse Plassen

                                     ASSELTSE PLASSEN, 

IS DE OVERWINNING ECHT WEL EEN OVERWINNING?

Asselt, een klein dorpje in 2006 geannexeerd door Roermond. Net als Swalmen en Boukoul. Asselt een beschermd dorpsgezicht. En daar wilde een Projectontwikkelaar een Monaco aan de Maas maken. 

Steigers en andere benodigdheden aanleggen voor boten met een lengte van 23 en nog wat meters. Plezierjachten om op te verblijven. Jachten voor de happy few om het zo maar eens uit te drukken. In ieder geval, NIET passend bij het kleine kerkdorpje, waar al een haventje is met kleine zeilboten.

Oproer dus in Asselt! Hemel en aarde werd bewogen om dit onzalige plan niet door te laten gaan. Uiteraard werd er ingesproken in de gemeenteraad. Werden Raads- en commissieleden benaderd om toch maar tegen het afgeven van een vergunning te stemmen. 

De leden van de SPR (StadsPartij Roermond) waren van meet af aan NIET bereid een vergunning af te geven. Om daar tegen te stemmen.  Maar het college wilde de vergunning door laten gaan! 

Eind van het hele verhaal is/was dat de gemeenteraad geen verklaring af gaf. 
Hoera jubelde enkele partijen die een onderzoek hadden laten instellen of het wel mogelijk was om de verklaring niet af te geven. Iets was zowel voor ons, de leden van de SPR en ook de leden van DS duidelijk was. Niet afgeven, dat is gewoon mogelijk op grond van enkele gegevens. Daar hadden wij GEEN duur onderzoek voor nodig, alleen onze eigen goed werkende hersens.

Maar wat als........Er zijn nog een paar addertjes onder het gras. 

  • De provincie heeft geen problemen en ook RWS (RijksWaterStaat) zal waarschijnlijk er ook geen problemen hebben dat hier een Happy Few Monaco haven komt. 
  • De rechter kan de raad overrulen en dwingen de gemaakte kosten van de ondernemer te betalen
  • Het college van B&W van Roermond blijft het initiatief/de initiatiefnemer steunen..... ook als de raad het hoogste orgaan!!

En dan nog dit: 

In de resultaatsbestemming van de gemeente (op 17 juni in de commissie BM en op   in de gemeenteraad) stelt het college voor om 400.000 euro te reserveren voor aanpassing van de verkeerssituatie in Asselt. 

En NEE dat zou niet zijn voor eventuele mogelijke ontwikkelingen!

Vraag blijft dus: Is de overwinning werkelijk een overwinning of.........

 











Geen opmerkingen:

Een reactie posten