zondag 15 mei 2011

WOP 2/Droomland

     Kunst, cultuur, wijkontwikkelingsplan, Griekse godin, mensen.
                          Wat hebben ze met elkaar gemeen ?


Bij het Tekstbord Droomland, dat hoog in het Niekee in Roermond hangt, kreeg ik visioenen van een oud lied. Bezongen door Paul de Leeuw, Gerard Joling , André Hazes. Maar ik "koos" voor de oudere versie. Twee neven uit de Jordaan (waarbij de naam van ene overigens fout geschreven is).



De mooie plaatjes erbij waren de aanleiding dat ik voor deze video koos. Plaatjes van een droomland dat de bewoners van de Donderberg in Roermond ook hebben om hun wijk weer leefbaar te maken






         Christ presenteerde zijn visie middels tekeningen









Pierre maakte een video over de goede scholen in de wijk. Uiteraard ligt zijn hart als bevlogen leraar, die bovendien bijna recht tegenover een basisschool woont, daar!




 



Deze man en zijn dochter vertelden over het belang van de school. Zijn kleinkind, was een van de muzikanten (zie hieronder) en beiden zagen het belang in van een goede opleiding.







Zij, beleidsmedewerkster van het Moedercentrum in Roermond, vertelde enthousiast over de mogelijkheid tot eten in het MC Maximina . Helaas maar eenmaal per maand, op de laatste donderdag. Hierdoor is het voor de raadsleden (en het college?) niet mogelijk om te zien hoe een gemengd gezelschap hier altijd "smult"
 




Ook hij, oud voorzitter van de Roermondse Reddingsbrigade vertelde zijn verhaal. Hoe hij ook nu nog steeds zijn expertise inzet bij het begeleiden van jongeren.

Al die verhalen kon je beluisteren in een gebouw, dat kunst en cultuur uitstraalt met een naam die verwijst naar de Grieks Godin Nikè, de godin van de overwinning. Een goed gekozen naam in een wijk die wil overwinnen! Met bewoners, die uit veel verschillende landen komen, maar die een ding gemeen hebben: Zij willen zich inzetten. Inzetten om hun wijk weer één wijk te maken. Een leefbare wijk.

Hieronder nog een paar plaatjes van kunstwerken in het Niekee. 



Schone slaapster? 







En nog eentje?


 


Bij deze  "Yellow Man" kon Dré Peters het niet laten op te merken dat ik zeker vond dat die man "Rood" moest zijn! Waarom? Nee! 

Ik denk dat die man eerder "Blauw" moet zijn! Blauw, omdat zijn (landelijke) partij, Kunst en Cultuur in de kou laat staan. Laten we hopen dat de plaatselijke afdeling de mensen van de Donderberg niet in de kou laat staan!


Aan de SP raadsleden zal het zeker niet liggen. Zij hebben een hart voor  de Roermondse wijk Donderberg!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten