maandag 6 december 2010

Fairy Tale

I have a dream, niet alleen woorden uit een songtekst van

Abba,(http://www.lyricsfreak.com/a/abba/i+have+a+dream_20002830.html)




maar ook woorden uitgesproken door Martin Luther King

(http://www.americanrhetoric.com/speeches/mlkihaveadream.htm).


Woorden, ook van toepassing op de Roermondse politiek?! 

Coalitie en oppositie, een wereld van verschil, zo ondervond ook bijna scheidend Swalmens raadslid Fried Smeets. Ontnuchterend, zo stelt hij in een interview dat je binnenkort kunt lezen in typisch Roermond. In het kader van het dualisme moet de raad een tegenmacht zijn tegen de bestuurders, tegen het college. Alleen de oppositie vervult deze rol. De coalitie? ..... die gaat met de bestuurder(s) mee!

Naar mijn mening is dit in de Roermondse raad op veel fronten merkbaar: Bij informatie over sportvelden, waarover je van goedwillende coalitie partners soms een beetje informatie toegespeeld krijgt, bij de kerntakendiscussie waar mogelijkheden geopperd worden die je 2 dagen later in de raadsstukken leest! Of zoals bij het MOV, dingen die je alleen onder geheimhouding mag lezen! Stukken waarover je verder geen vragen mag stellen. Geheimhouding die je belemmert in het uitoefenen van je controlerende taak als raad(slid)!

Geheimhouding, waardoor de legitimatie van het politiek handelen in de duisternis verdwijnt.

Helaas, het zei zo! Om met Abba verder te gaan: I have a dream, a song to sing, to help me cope with anything.

Een ander bericht, nu in Dagblad de Limburger trok ook, eigenlijk nog meer, mijn aandacht. Het blijkt dat niet alleen simpele Roermondse oppositie raadsleden last hebben van geheimhouding.

Ene JvR wethouder te R. en Statenlid blijkt hier ook last van te hebben! In het artikel staat dat hij schriftelijke vragen gesteld heeft, omdat de Gouverneur, door deze geheimhouding volgens de VVD (zijn partij): “de controlerende functie van de Provinciale Staten geweld aan doet”. Volgens de Gouverneur werd dit gedaan omdat: 

Bij openbaarmaking schadeclaims zouden dreigen.

Waar o waar, hebben wij deze laatste uitspraak meer gehoord? Volgens mij in een Roermondse commissievergadering! Een uitspraak gedaan door?????

I have a dream, that one day all men are equal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten