zondag 12 december 2010

Raadslid op de Rode Loper!

Op donderdag 9 december lag bij jongerencentrum De Terp de rode loper uit. De Pearl Awards werden uitgereikt. Ja, wij als raadsleden mochten over de uitgelegde rode loper, maar de pareltjes waren terecht voor de werkers van Wel.kom en hun vrijwilligers.

Nog niet zo lang geleden keken we aan tegen een faillissement van Wel.kom. Dit zou niet alleen een faillissement zijn voor de werknemers, maar ook voor veel mensen in het Roermondse die door de welzijnswerkers van Wel.kom werden ondersteund. Een failliet voor het jongerenwerk, voor het ouderenwerk. Een failliet voor het sociale beleid in Roermond. Velen zouden tussen wal en schip vallen en helaas met Wel.kom ten onder gaan, wanneer er geen oplossing gevonden zou worden.

Voor de gemeenteraadsleden was het wikken en wegen. Willen we met Wel.kom verder, willen we in zee gaan met een andere welzijnsorganisatie? Hoe, wat en waar, waren vragen die wij op ons bordje kregen.

Wel.kom nieuwe stijl werd opgericht en aan de hand van een taken/eisen/wensen pakket en de door hen uitgebrachte offerte is door het college, op advies van de klankbordgroep Welzijn besloten om met Wel.kom nieuwe stijl verder te gaan. Op deze donderdag avond werden o.a. deze  “Pareltjes” gepresenteerd.

1.   Home Start onder leiding van Lei Janssens. Dit is een ondersteuningsproject van mensen door vrijwilligers (en natuurlijk professionals). Van een buitenlands gezin tot een jonge moeder, of begeleiding van iemand die in een schuldhulptraject zit. Kortom, de vrijwilligers zijn vaak de steun en toeverlaat van deze mensen.

2.   Bouwdorp een project voor kinderen die niet op vakantie gaan. Drie dagen lang zagen en timmeren om hutten te bouwen. Met sponsoring van het bedrijfsleven en veel vrijwilligers.

3.   Gotcha, jeugd en jongerenwerk. Waarbij de jongeren, die eerst onder leiding van de professionals iets deden, nu zelf aan de slag zijn gegaan. Met dans, met zang, met het uitzetten van de dropping.
Volop talent aanwezig in onze stad!

Kortom een (naar mijn mening) zeer leerzame avond voor ons als raadsleden. Een avond die zeer zeker een vervolg zou moeten krijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten