dinsdag 11 oktober 2011

Vroeg of laat, of…… wanneer je ziet dat de geschiedenis zich herhaalt!

 

Waar het lied der branding ruist bij dag en nacht
Daar ben ik gekomen, daar voel ik me thuis
Nooit vergeet ik waar eenmaal mijn wiegje stond
Denk ik nog wel eens aan mijn geboortegrond
Ik heb 't geluk gevonden in dit landje klein
Hier blijf ik nu wonen, ik wil hier altijd zijn

Enkele regels uit een lied gezongen door Rocco Granata. Het lied dat wij beter kennen van de regels: Waar de meeuwen schreeuwen.

Waarom dit lied? Omdat zoals ik in de titel schrijf dat ik zie dat de geschiedenis zich herhaalt. Begin en midden jaren 60 werden door de fabrikanten Italiaanse (jonge) mannen hier naar toe gehaald. Oh, hoe vaak heb ik mij geërgerd aan de Italiaanse jongemannen. Behalve complimenteus konden ze niet van mijn toen heel lange blonde haren (ja, eens was ik werkelijk helblond en niet uit een potje! En ze kwamen tot op mijn k…) afblijven. Menigeen heeft dat gevoeld!

Sommigen bleven, de meesten gingen na 2, 3 jaar terug naar hun Bella Italia.

Door de grotere welvaart, hoefden veel Nederlandse jongemannen niet meer op 14 – jarige leeftijd de fabriek in. Zij konden wat “meer” worden, maar voor de groeiende industrie moesten weer werkkrachten gezocht worden. Die vond men in Marokko en Turkije. Veel Marokkanen uit die tijd kwamen uit de grote steden zoals Casablanca, naast Arabisch spraken er velen perfect Frans.

Omdat de grootindustriëlen en de kabinetten bestaande uit VVD, KVP-ARP-CHU (nu samen CDA) dachten dat ook zij terug zouden gaan naar hun thuisland, vonden deze RECHTSE partijen het totaal niet nodig dat er geïntegreerd werd, dat de mensen Nederlands leerden. Ook niet toen velen in het kader van gezinshereniging hun vrouw (en kinderen) over lieten komen en zich hier vestigden.

LINKS werd verketterd toen ze zagen dat er getto’s ontstonden. Toen zij voorstelden de mensen over alle stadsdelen te verspreiden. Linkse partijen zoals de SP waren grote racisten! Laat de mensen toch gezellig op een kluitje bij elkaar zitten en laat ze toch vooral geen Nederlands leren!

VVD en CDA hadden jullie toen maar beter naar de LINKSE partijen zoals de SP geluisterd! Hadden we nu niet zoveel geld hoeven uit te geven aan de integratie, aan het leren van Nederlands! Dat proces was door het samenwonen in gemengde wijken veel makkelijker en natuurlijker verlopen.

En nu, nu zie je dat de geschiedenis zich herhaalt. Maar dan met de Oost Europeanen. Ook zij worden hierheen gehaald als arbeiders. Vaak nog onderbetaald door diverse constructies. Met gedoogsteun van de huidige partijen die vinden dat mensen er zelf maar achter aan moeten gaan wanneer ze onderbetaald worden! (waar las ik dat onlangs toch, welke minister was dat?)

En nee, ze hoeven niet in een gewoon huis te wonen. Gooi ze maar allemaal op een camping, of in een oud klooster. En nee, nergens voor nodig dat ze Nederlands leren.

Hoezo, van de geschiedenis leert men? 
Wanneer zullen VVD en CDA eens wakker worden?

Het was niet LINKS die de mensen hierheen haalden. Het was niet LINKS die de mensen geen Nederlands wilden laten leren. Het was niet LINKS die er voor heeft gezorgd dat er nu problemen zijn!

Nee, het was RECHTS die de mensen hierheen haalden. Het was RECHTS die de mensen uitbuitten. Het was RECHTS die de mensen geen Nederlands wilden laten leren.

En het is nog steeds RECHTS die LINKS de schuld in de schoenen wil proberen te schuiven.
Mensen van ons mooie multi-culti land wanneer worden jullie eindelijk eens wakker? 
Wanneer zullen jullie eindelijk eens door de "luchtballonnen" die door sommige partijen opgelaten worden heen prikken?

Wanneer het te laat is en ook ons mooie Nederland voor het failliet staat?




zaterdag 8 oktober 2011

El Rey

Vanuit Zuid Amerika kreeg ik van een Roermonds vriend van de dochters een tip om eens naar dit lied te luisteren. Het wordt gezongen door Vicente Fernandez.


Hij heeft drie regels voor me vertaald en die luiden als volgt:

Met of zonder geld, ik doe altijd wat ik wil en mijn woorden zijn de wet!

Kwam niet alleen hem bekend voor, maar ook mij!

donderdag 6 oktober 2011

Pepermuntjes


Aflevering zoveel in de soapserie: Palermo aan de Maas



Onderzoekers naar een medicijn, naar het functioneren van hersens, naar het wijzigen van DNA of een gen om zo een kankergezwel zonder teveel lichamelijk impact weg te krijgen, deze onderzoekers naar een remedie, een kuur, zijn een apart soort gedreven mensen.

Durf ik rustig te stellen, want ik heb er in het weekend vaak 2 in huis rondlopen, die ook dan nog met hun onderzoeksresultaten bezig zijn. Als medeonderzoeker staan er al wat publicaties in medische bladen op hun naam!

Onderzoek naar het gedrag van mensen op het juridische feiten en het moreel- ethisch handelen dat vraagt weer heel andere kwaliteiten.

In Nederland hebben wij een goed onderzoeksbureau, BING. Onlangs heeft het nog onderzoek verricht naar een VVD burgemeester. Het oordeel was behoorlijk vernietigend voor haar.

Misschien dat het bureau daarom gevreesd wordt door sommige mensen? Dat er met andere namen op de proppen wordt gekomen? Van bekende mensen die ooit in de politiek hebben gezeten? Misschien dat daarom om die wens (eis?) kracht bij te zetten door iemand een briefje uit de zak gehaald wordt met de woorden: Ik kan van de voorzitters hier aan tafel (hij was zelf geen voorzitter!) wel het een en ander melden wat niet klopt!

Ik ben benieuwd wat deze niet-voorzitter, laten we hem met een goed Nederlandse naam, de naam van mijn vader,  Jan noemen, wat hij over mij gevonden heeft.

Maar goed, ik heb ook nog wel een suggestie van onderzoekers:
Peter R. de Vries, een man die van alles boven tafel krijgt en Marcel van Dam, toch ook een coryfee en bekend van de film de Onrendabelen.

Over de onderzoeksvraag zal ik nog eens gaan nadenken. Maar ik vraag mij af of dat wel nut heeft.

Voor een verfrissende smaak in mijn mond neem ik af en toe een pepermuntje.



maandag 3 oktober 2011

Negative image! Op de Engelse toer


Roermond that’s all you need!

Lange tijd had Roermond een “positive image”. Bruisend Roermond. Alleen de laatste dagen komen we wat negatief over in de pers. De plaatselijke, de Limburgse, maar ook de landelijke. En dat……. Vind ik gewoon wat minder leuk. Wat minder, is eigenlijk nog wat te zacht uitgedrukt.

Er zijn bepaalde feiten boven tafel gehaald door journalisten, die niet de instemming hebben van het college van B & W en misschien wel van de coalitie (VVD-CDA-PvdA ).

Ik mag aannemen dat:
- de feiten zoals ze door de journalisten boven tafel gehaald zijn, kloppen.  - dat wat het college zegt, klopt.

Ik twijfel aan geen van beide punten!

Maar in onze mooie stad tekent de tweedeling (die er al was tussen arm en rijk) zich nog meer af. 2 Partijen. De ene helft gelooft het gemeentebestuur en besmeurt de journalisten . De andere helft gelooft de journalisten en besmeurt het gemeentebestuur

En ik…….. ik hoor bij het gemeentebestuur, want ik ben raadslid. En dat ik besmeurd wordt, vind ik, zacht uitgedrukt,  niet prettig.

            Ik wil niet met een scheef oog aangekeken worden.

Net als andere mensen ben ik van mening, dat er een onafhankelijk onderzoek moet komen. Al kost dan dat  €500.000 zoals de fractievoorzitter van de VVD met stemverheffing door de ether slingerde. En ja, dat geld wil ik ook liever aan de mensen van onze stad besteden, wees daar van overtuigd!. Maar wat ik nog liever wil is dat het afgelopen is met het met rotte vis gooien naar elkaar.

Mijn mening? Wie niets te verbergen heeft, zal instemmen met zo’n onderzoek, om  van alle blaam gezuiverd te worden. Niet alleen plaatselijk en provinciaal, maar vooral landelijk!