zaterdag 28 januari 2012

Geneet van ’t Laeve



Sommige mensen genieten tot op hoge leeftijd echt nog van het leven. Ze gaan nog steeds dansend door het leven. Ze zijn vitale oudere senioren!

Ja, het is niet voor iedereen weggelegd, maar gisteren vierden we op de dansclub, op de seniorenmiddag, de verjaardag van zo’n zeer vitale senior. Henk vierde zijn 89e verjaardag met cha-cha’s, quicksteps en andere vlotte dansen. Samen met zijn vrouw!

De geboorte van hun achterkleinkind ongeveer 2 weken geleden die met zijn ouders door de TH door het water naar hun huis in de Weerd werden gebracht, lijkt hen nog meer vleugeltjes te hebben gegeven.

Ja, dat water in de Weerd, dat zorgt voor veel problemen. Woonbooteigenaars moeten daar weg. Sommigen wonen daar al 50 jaar. Gekomen met de allereerste ontgrondingen.

Net als in de Rosslag wil de projectontwikkelaar drijvende woningen bouwen. Bij de Rosslag moet al een bedrijf verkassen naar???? En hier een stel woonbooteigenaars.

En wat doet de gemeente voor hen?

Eens kijken of ik niet een trait d’union, een dergelijk verbindingspeetje, eh streepje, kan zijn! Beide groepen zitten eigenlijk toch min of meer in het zelfde schuitje, dat het gemeentelijke apparaat meer ziet in contacten met bedrijven, dan in contacten met de bewoners.

Zoiets kom ik ook tegen in “de stukken”. Armoedebeleid, Wet Werken naar Vermogen. Geld voor cameratoezicht voor grote bedrijven, ja dat geven we vrij makkelijk uit. Want dat levert ons economisch gewin en aanzien op. Investeren in het financiĆ«le plaatje voor mensen is minder belangrijk lijkt het vaak. Terwijl ook zij belangrijk zijn voor de “kleine” economie in de stad.

Heb al dingen in mijn hoofd die ik de komende dagen in de commissie zal gaan zeggen.

Maar ik wil ook “geneeten van het laeve”. Carnaval komt eraan. Als Limbrase/Bralimse (ik woon in beide provincies ongeveer even lang), wil ik mij daar niet aan onttrekken.

Mijn dochters en vrienden (ja, heb weer een huis vol jeugd, die in de daarvoor “verbouwde” huiskamer op luchtbedden komt te liggen) hebben hun Pekskes al klaar. Ik? Nee nog niet. En ik wil dit jaar volledig incognito!
Wil door niemand herkend worden. Misschien dat er toch wel iemand is die weet wat ik wordt? We zullen zien.


donderdag 26 januari 2012

Lief Dagboek!



Vroeger in de prehistorie, dat wil zeggen in de tijd van de zwart-wit tv’s (waarvan dit liedje is), kachels, bakelieten telefoons die in de gang hingen, grammofoonspelers met 45 en 33 toeren bakelieten (en later kunststof) platen, toen schreef je die tekst elke dag n je dagboek.

Nu is het, goh is het al weer zolang geleden dat ik geblogd heb? Schandalig er is zoveel gebeurd. Dus maar effe een kleine update, om de herinneringen niet verloren te laten gaan.

Weet je nog, ik vroeg om L(i)EFHEBBERS voor het raadsleden en collegeschaatsen. Aber leider, heeeeeeel erg weinig LEFHEBBERS! Jammer dan. Ook voor mij was het al zo’n 13 jaar geleden dat ik op de schaats zou hebben gestaan. In overleg met de wethouder dan maar afblazen die hap!

En verder? Ik ging naar een bijeenkomst van FAM over vrouwelijk ondernemerschap. Met krachtige, zelfstandige vrouwen. Niet zozeer feministes, maar wel vrouwen die weten wat ze willen en vooral wat ze kunnen. Onafhankelijke vrouwen! Mooi!


Helaas zijn er toch nog te weinig van deze vrouwen in het bedrijfsleven, maar vooral in de politiek!  

En wie ik daar tegen kwam? Een oud VWO klasgenote van mijn oudste dochter en een lerares van de Brink juffrouw Meta, helaas, haar foto is mislukt (misschien ook lerares geweest van andere lezers?)



En wat was er nog meer? 



Een bijeenkomst samen met de PvdA en GL in Nijmegen. Prachtige studenten- culturele- en winkelstad. Helaas geen tijd voor meer dan de druk bezochte bijeenkomst.





De week daarop…… naar de partijraad.
   

Zoals altijd was er ook nu een goede, inspirerende, maar vooral prikkelende spreker uitgenodigd.
Maarten van Rossem! 




 



En ja jammer, ook hier nam ik afscheid van een voorzitter van een andere afdeling. 
Zij gaat echt niet onze partij verlaten

Helen, we zien elkaar nog! Bedankt voor de tips die je me gegeven hebt. 





 
What next? Naar de commissie vergadering in Weert over de Risse. De sociale werkplaats van de plaats. Ook daar worden net als hier de tijdelijke contracten niet meer verlengd, terwijl er aan de andere kant toch ook weer mensen aangenomen worden!


 


Het was een interpellatie debat, aangevraagd door de SP en ……. De PvdA. Zien jullie dat hier in Roermond al gebeuren.

Misschien heel misschien, maak ik nu slapende honden van een andere partij wakker? Who knows!

En dan .. bijeenkomst van de WWnV. Ik denk dat er meerderen met mij eens zijn, dat dit een regelrechte ramp wordt. Op alle fronten.

En dan wat deed ik vandaag?
Om 7.00 uur stond ik bij de Westrom aan de poort. Met 2 leden.

Stervenskoud, maar gelukkig kregen we koffie en thee van de medewerkers. De flyers met de oproep om op 31 januari naar de Velderie te komen vonden gretig aftrek bij het Hoofdkantoor. Ramen en deuren werden er mee beplakt bij de CCB en in het hoofdkantoor lagen ze zelfs bij de koffieautomaat
!
In Echt en in Leudal stonden SP-ers uit die plaatsen, terwijl in Roermond op de Delfstoffenweg 2 mensen stonden. Op de Looskade stond onze organisatiesecretaris met vriendin en een van onze fractiemedewerkers.

Complimenten van de trotse voorzitter voor haar organisatiesecretaris.

Goed gedaan jochie!