dinsdag 18 november 2014

Het Donkert...





Inbraak, het idee dat er iemand in je huist rondloopt en in je dierbare spullen neust. Geen prettig idee. In ons mooie Roermond is in de periode eind september tot half november diverse keren ingebroken. De roep om meer blauw, klinkt dan al heel gauw! Maar... wat kunt u zelf doen?

Ex-inbreker actief.

Nog niet zo lang geleden was er in diverse Roermondse wijken een inbreker actief. Een inbreker op verzoek van de gemeente wel te verstaan. Een ex inbreker. Bij verschillende bijeenkomsten in wijkgebouwen liet hij zien hoe makkelijk het was om binnen te komen.

In elke bijeenkomst klonk wel minimaal 1 keer de uitroep: “Oh.... dat is mijn huis”.
Bij elke bijeenkomst kon de inbreker op verzoek wel minimaal 1 sleutelbos overhandigen.
Bij minimaal 1 keer ….

Was het dan zo makkelijk voor hem om binnen te komen? Ja zo makkelijk was het! En niet alleen omdat hij als ex-inbreker over allerlei sleuteltjes en toestandjes kon beschikken.

In diverse wijken maken de leden van de wijkteams regelmatig wandelingen. Als wijkteamlid ging weer mee op pad. De tel hoe vaak er deuren van poorten niet op slot waren, terwijl er misschien in een wijk met veel 2 verdieners niemand thuis was.... was niet op twee handen te tellen. We kwamen handen te kort in een half uurtje!
Hadden we een grote vrachtwagen gehad, hadden we mooie tuinmeubels, barbecues, fietsen en dies meer zij heel makkelijk op kunnen laden! Zelfs een hele garage vol met mooi gereedschap. Gewoon zo voor het grijpen, want de poort stond omhoog!

Navraag bij leden van andere teams leverde op, dat men in een flat de sleutels op de voordeur laat zitten wanneer men beneden even het krantje uit de brievenbus gaat halen. Bang als men is om de sleutel te verliezen.

Attente persoon.

Was er dan niemand die in de gaten had dat er mensen in een wijkteam hesje rondliepen? Jawel! Een dame sprong op de fiets en kwam verhaal halen. Wat wij wel niet moesten bij haar tuindeur. Na uitleg ging zij iets gerustgestelder verder. Om op het einde van de wandeling ons weer tegen te komen en te zien dat we de waarheid spraken.


Verzekering.

Vervelend die gedachte dat er iemand bij je binnen geweest is, of zelfs maar aan de deur gevoeld heeft of die dicht is. Maar weet u wanneer er geen sporen van inbraak zijn, krijgt u helemaal niets terug van de verzekering..........




Geen opmerkingen:

Een reactie posten