woensdag 5 november 2014

Woef, hier waak ik!

De gemeente Roermond deed in april een oproep aan hondenbezitters zich te melden voor het project WAAKS. Hondenbezitters moeten immers met hun trouwe viervoeter een paar maal per dag/avond door zon, regen, sneeuw en wind. Of ze nu willen of niet. De plicht als goed baasje roept, of liever gezegd.... blaft

Zoals tegenwoordig in veel wijken heeft Hoogvonderen ook een wijkteam. Hoogvonderen wordt in gemeentelijke plannen vaak samengevoegd met de Donderberg, maar is toch echt wel een andere wijk. Krijgt helaas ook een stuk minder geld!


   
                 
Veiligheid en wandelen
In de mooie wijk Hoogvonderen waken de leden van het Wijkteam! Leden van de werkgroep Veiligheid lopen 1 of 2 keer per week overdag of 's avonds door de wijk. Praten met mensen, kijken rond, leggen hun oor te luister. Signaleren dingen wat beter en/of veiliger zou kunnen.




Als lid van het wijkteam, de groep Veiligheid, wandel ik regelmatig mee door de wijk. Kruip door, sluip door, door de straat, een paadje achterom in. Een bromfiets nakijken die er verdacht uitzag. Praatje maken met mensen en en passant kijken of de mensen die iets opladen dat wel rechtmatig doen.

Wijkoverleg 
Elke maand, de 2e donderdag van de maand, komen de verschillende groepen van het wijkteam bij elkaar en bespreken wat zij gezien hebben of wat zij gaan doen. Behalve de leden van het wijkteam sluiten ook de Wijkboa, de wijkagent en de wijkregisseur aan.

Het wijkoverleg wordt voorafgegaan door een wijkspreekuur van boa en agent. Dit spreekuur is van 18.30 tot 19.00 uur.

Wensen
Uiteraard brainstormden we wat over onze wensen, niet alleen de wensen van de werkgroep Veiligheid uiteraard. Onze grootste wens is natuurlijk, hoe kunnen wij de straten veiliger maken. Op de singels wordt vaak ontzettend hard gereden. Dit moet op de een of andere manier veranderen. Op de kliko's aan de singel prijkt een sticker met het getal 30 erop. En op het moment van lopen stond op de Florasingel een meetapparaat dat met grote cijfers de snelheid aangaf.

Of het aan ons lag, met onze opvallende hesjes en strenge blikken weet ik natuurlijk niet, maar opmerkelijk was dat er behoorlijk afgeremd werd als men het apparaat, (of ons?) in zicht kreeg!

Of er nog iets op het verlanglijstje staat? Ja uiteraard! 
Wegversmallingen door middel van bloembakken zou welkom zijn. Maar zoals gezegd al het geld gaat naar de wijk die in een adem met Hoogvonderen genoemd wordt.

Wat gaan de wijkteam leden zelf doen? In samenwerking met Veilig Verkeer Nederland gaat men een leuke actie bedenken.We verklappen nog niets, maar wanneer het doorgaat.....

Eigen plek
Wat staat er nog meer op het verlanglijstje? Een eigen plek!

Terwijl dat gezegd werd, liepen we langs De Bloesem. Nu is die vanwege de bouw van het K(ennis) E(xpertise)C(entrum) (KEC) tegenover de MTS nog in gebruik, maar over een tijdje staat hij leeg... Zou dat niet wat zijn voor ons, zo werd hardop gedacht?

Misschien toch maar eens enkele raadsleden en de in de wijk wonende wethouder (met wijkontwikkeling in zijn portefeuille) gaan bewerken?

Vrijwilliger, iets voor u?
Zoals overal in de wijken is dit werk vrijwilligers werk. Iets waar men een tekort aan heeft. Heeft u interesse? Ga dan eens op de 2e donderdag van de maand naar de Vlonder. U bent van harte welkom.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten