zaterdag 21 februari 2015

Mediageil?!



Hoe haal ik “DE MEDIA” is voor iedere politica/politicus een vraag. Hoe kom ik zo positief en zo “mensenlievend” mogelijk naar voren. Daar wordt over nagedacht door “spindoctors”. Of door wie dan ook.

HOE en met WAT kom ik in de publiciteit, positief of wat minder positief, is soms op lokaal niveau minder belangrijk, wanneer ik er maar weer gezien en gelezen word. Minimaal 1 x per week de publiciteit halen was de strategie van een nieuwe partij bij de gemeenteraadsverkiezingen in Roermond in 2014.

Vandaag zag ik in DDL enkele leuke stukken staan. Een van een senator die stelde, dat de jongeren uit Limburg wegtrekken om twee redenen.

1.    Wanneer je niet bij de juiste club (CDA toen, VVD nu) hoort, hoor je er niet bij!
2.    Er zijn geen geschikte banen voor de jongeren.



Laat ik me over het eerste maar niet te veel uitlaten, maar ik moet zeggen, ik kan hem niet helemaal ongelijk geven. Of het moet het “glazen plafond” zijn waar vrouwen nog vaak tegenaan lopen bij het “Old Boys network”   


 
En wat betreft punt 2, ja mijn dochters stellen: "Wij komen niet meer terug naar Limburg, naar Roermond, want er zijn geen geschikte banen voor ons." En laat dat nu juist een van de aandachtspunten zijn in het programma van LOKAAL-LIMBURG:het vertalen van resultaten van onderzoek naar banen voor jongeren. Op elk niveau! En dat kan, samen met niet alleen de grotere bedrijven, maar ook met het midden en klein bedrijf (MKB)

Stuk nr. 2… Met lijst 11 zou het toch over carnaval moeten gaan, maar die 3 (oorspronkelijk dan) doldwaze dagen zijn al voorbij.  Ik kijk verder dan mijn carnavalsneus lang is.

In Provinciale Staten heb je weinig tot geen invloed op de gemeentepolitiek, maar in ons programma staat  als een van de speerpunten:

“Prettige leefomgeving met extra aandacht voor senioren en de juiste voorzieningen”.

En wat zie ik dan in onze mooie stad Roermond? Een prachtig complex, verrezen aan de achterkant van het Arresthuis. In de Heilige Geeststraat en aan het Pierre Huyskensplein! Eens een krottig gebouw, nu een plek waar senioren wonen. Alleen……

Ze kijken uit op het oude MOV gebouw. Dat al een aantal jaren leegstaat en misschien nog wel 10 tot 20 jaar zal leegstaan.
De opvang moest weg uit de binnenstad, omdat … en naar de wijk het Veld. 
Heel kort na de verkiezingen van 2010 ontlokte dit de mensen de woorden:“Hadden we dat eerder geweten, hadden jullie niet zoveel stemmen hier gekregen”

En nu, nu staat het gebouw er nog steeds te verkrotten. Midden in de binnenstad, waar een parkeertekort is, maar vooral tegenover een complex, waar mensen bijna niet over de stoep kunnen met hun hulpmiddelen.  

Hij is te smal. Een fiets geparkeerd en je mag de straat op stappen, om vervolgens problemen te hebben daar waar de stoeprand een hoge opstap kent.
Zou het niet een fantastisch idee zijn om dat gebouw tegen de vlakte te gooien, en daar een parkachtig landschap te maken, waarbij er ook nog wat extra parkeerplaatsen gecreeerd zouden kunnen worden voor de mantelzorgers en/of de hulpverleners? 

Van zowel dit complex als van de Lombardije.

WIE IN DE ROERMONDSE POLITIEKE ARENA HEEFT HET LEF OM DIT OP TE PIKKEN?

Vanuit  de provincie (wanneer jullie ons daar in kiezen!) willen wij echt wel een handje  helpen.

En dan nog een stuk dat mijn aandacht trok in DDL… Een grote kop.
ER komt geen vuurwerk in de Provincie!

Nou wat ons, de mensen die samen LOKAAL-LIMBURG vormen betreft, komt er vuurwerk in de Provincie. Wij willen laten zien, hoe belangrijk het is dat de lokale partijen vertegenwoordigd worden in de provincie. 
De zin: "De belangen om in het gouvernement aan de knoppen te mogen zitten, zijn immers alleen maar groter geworden" is helder. Wat hebben de grote landelijke partijen voor U gedaan? 
Hoe stemden de mensen met de gemeenteraadsverkiezingen? Meer dan 43% van de stemmers heeft bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 op een lokale partij gestemd. U, ik en vele anderen voelen zich niet goed vertegenwoordigd door de landelijke partijen. Het is gewoon van de zotte dat wij/U/jullie niet in Provinciale Staten vertegenwoordigd worden nu de belangen zo groot zijn.

Het mag duidelijk zijn, het gaat om PROVINCIALE politiek en niet om LANDELIJKE politiek. En toch ook gaat het een beetje om de landelijke invloed. De leden van Provinciale Staten kiezen de Senatoren van de Eerste Kamer. Die mensen kunnen een wet door laten gaan….. of tegen houden!
NU hebben we de kans om een positieve schok in Provinciale Staten teweeg te brengen : ga stemmen en stem in het stemLOKAAL op

                         LOKAAL-LIMBURG

vrijdag 20 februari 2015

Aanvallluh


          11-4!

Nee, is geen voetbaluitslag! Zelfs niet van Helmond Sport tegen (ex)wethouders en ambtenaren van Roermond. 


                                Het is gewoon: Lijst 11 nummer 4!



De campagne voor de Provinciale Staten is begonnen. Afgelopen woensdag stonden er voor iedereen stapels flyers, folders, visitekaartjes, en grote en kleine posters klaar. Klaar om rondgebracht te worden.

De eerste visitekaartjes heb ik al uitgedeeld, de grote posters met mijn naam (en hoofd) erop liggen al bij de “aanplakcentrales” in Roermond en Leudal. Tja en dan is het moeilijk….. 


                       

Maar kan ik het alleen? Nee natuurlijk niet. Ik sta niet alleen. Wij LOKAAL-
LIMBURG zijn met 26 mensen die er voor gaan. Hier in Roermond zijn we met z’n 3-en. Naast mij doen ook Armand Thomas en Jo van der Linden mee.
 

Maar wat heb ik ooit geleerd toen ik in 2010 raadslid werd? Wat kun je van mij leren? Dat je het niet alleen kunt doen! Dat begreep ik in 2010 toen ik alle kleine partijen uitnodigde voor een gesprek om SAMEN te werken. En ja, wij vormden toen een “regenboogoppositie”. Die eigenlijk (zonder mij helaas….) bijna moeiteloos over kon gaan in de huidige Roermondse “regenboogcoalitie”.

En wat je in de gemeentelijke politiek doet, kun je ook in de Provincie doen!

SAMENWERKEN!

                
                    

Niet alleen tussen de locale partijen van LOKAAL-LIMBURG maar ook met andere partijen. Met vrouwen (en ja natuurlijk ook mannen) die je kent vanuit het Roermondse.

Zo was ik onlangs bij een bijeenkomst in Niekee die georganiseerd werd door Tirza Houben, mijn concullega. Zij had een debat georganiseerd tussen de jeugd en de minister. En daar kwam aan de orde de problemen die men tegenkwam als men in het buitenland ging werken.

De “papierwinkel” was hen, de jeugd, de goedopgeleide jeugd, een doorn in het oog!Te moeilijk! Zelfs voor hen
Ja ook binnen LOKAAL-LIMBURG sprak een tijd geleden onze kandidaat Jean Paul Kompier (wethouder in Vaals) zijn bezorgdheid hierover uit, naast  het “gemis” aan voldoende kennis van de Duitse en/of Franse taal. (een stukje van dit debat, waarbij ik wel te zien, maar niet te horen ben...is te zien op RTV Roermond http://youtu.be/kBWH_K1vM90)

Ook de verbindingen met het zeer naburige buitenland zijn niet altijd goed. Neem hier Roermond. Te voet is het van de plek waar ik zit slechts een klein half uur lopen naar Duitsland. Volgens mij ben ik er sneller dan in de stad. Maar een goed openbare verbinding…… hebben we nog steeds niet.

Misschien dat we daar, met locale ondernemers ook eens iets voor kunnen doen.

woensdag 18 februari 2015

Aswoensdag!



Ja en dan is alles weer voorbij! De pekskes, de pruuke, de schmink… alles ligt weer in de kast tot volgend jaar. Een enkele veer van de boa’s zwerven nog verdwaald rond, ontsnapt aan de stofzuiger! Maar ook die zullen spoedig verleden tijd zijn.



Het duiveltje moet weer in het doosje… of komt dat  er nu weer uit?

In ieder geval:De geur en kleur van alledag roept weer!

En wat is die alledag? Voor mij begint die kleur vanavond al. De keur van kandidaten van LOKAAL-LIMBURG komt bijeen in Haelen.

Wie is/zijn LOKAAL-LIMBURG is de heel terechte vraag. Nooooooit van gehoord! Lijkt maar zo. Wij zijn wethouders, raadsleden, ex raadsleden, van LOKALE partijen. Mensen die dichtbij de mensen staan dus.

Lokalen waar bij de gemeenteraadsverkiezing veel op gestemd is, maar die nog geen stem hadden in de Provinciale Staten. Die mensen hebben zich verzameld. En ik.. ik ben er  een van!

De provincie is een andere tak van sport van gemeentelijk. De provincie gaat er niet over of hier in Roermond de stekker uit de ECI getrokken moet worden of dat er juist extra geld naar toe moet.

Waar de provincie zich wel mee kan bemoeien? Met bijv. de leefom-geving, de visie op demografie en de rol daarbij voor de Provincie. De Provincie heeft een belangrijke taak in het signaleren van trends en ontwikkelingen die gemeenten overstijgen of hen allen raken.

Het bereikbaar houden van de kleine kernen met behulp van locale ondernemers. De tijdige omzetting van vastgoed naar levensloopbestendige woonruimtes. Maar ook het vertalen van de onderzoeken van de Health Campus naar werkgelegenheid voor de jongeren!. De vergrijzing kan hierbij ook veel kansen bieden. Innovatief bezig zijn, tegen lagere kosten, met met als resultaat betere ouderenzorg.

Een win-win situatie dus.




Maar wel met eerbied naar de ouderen. Geen  “zorgovername”  door robots, maar wel hulp van!

Dit zijn punten die o.a. mijn speciale aandacht hebben. De zorg voor ouderen (want ik ben er een van!), maar ook de werkgelegenheid voor  de jongeren. In Roermond maak ik mij daar al sterk voor bij de Seniorenraad en bij de Clientenraad Wet Werk en Bijstand.

Zo dat was even een “promotiepraatje”. Komen er nog wel meer van, maar ook de leuke dingen wil ik niet vergeten! Dat biedt weer veel kansen voor mooie praatjes met plaatjes