zondag 20 november 2011

Sinterklaas en………… Marktplaats?!


                  
Vorige week zondag,  intocht van Sinterklaas.


Altijd leuk om naar te kijken toch.  Nostalgie. Terugdenkend aan muziekpieten, 








liedjes zingen, schoentje zetten, spanning, vol verwachting kijkende kinderogen.



Ja, das war einmal. Nu ben ik het kleintje in huis! En toch, en toch,…….. zo groot als de dochters zijn, Sinterklaas kan niet zomaar voorbijgaan!

Nu hoort mijn jongste dochter tot de jagers en verzamelaars.Wat dat betreft lijkt ze op haar opa en haar overgrootmoeder van moederszijde. Dat waren ook ……… ’t zit bie os in de femilie!




Ze jaagt op koopjes voor haar verzameling van  BLOND.Leuk, (prijzig) serviesgoed, beddegoed, andersoortig textiel, bling bling, etc.





Marktplaats, geliefd iets om te snuffelen van dochterlief, dus dacht ik, ga ook eens kijken en je komt daar werkelijk van alles tegen. Zelfs Roermondse politici in de aanbieding! Kijk maar 



Overige Accessoires > Kwalificaties
-Aannemer en doorsluizer van vriendendiensten via uitgebreide officiële en officieuze vriendenkring diensten betreffen vooral grote (met name bovenbazig welgevallig)e bouw en prestige-objecten.
-Zich de koning van het/te rijk voelen.
-Chef du poisson poisoneux.
-Snel  op lange tenen getrapt: wij bevelen hem dan ook van harte aan als adviseur voor bovenmatige maten in confectie-schoenenindustrie.
-Vertoeft gaarne in rokersruimtem met senatoriale belangen, dus heeft geen bezwaar aan aan status rijkelijk aangepaste werkomgeving: bij voorkeur ivoren toren waardoor hij illusie van premier-aureool tevoorschijn kan toveren.
-Aanwezigheid van balkon voor dagelijkse bewieroking en frisse gebakken lucht zeer vereist.

Ondertussen is de advertentie van marktplaats verdwenen. Ik denk dat een verzamelaar hem aan haar/zijn collectie heeft toegevoegd.

En ik? Ik ben nog steeds op zoek naar iets leuks voor mijn dochter(s). Komt tijd, komt raad!


vrijdag 18 november 2011

Carnaval en politiek… of is politiek carnaval?


Voor de campagne van maart 2010 zei iemand tegen mij: “Politiek en carnaval? Dat gaat niet samen! Hoezo? Tuurlijk wel, kijk maar!


Veel politici van beneden de grote rivieren houden van carnaval, zitten in carnavalsclubs als vorst, grootvorst, lid van de raad van elf, spelen in een boerenkapel (ja ik ben Brabantse!) vooruit dan joekskapel, of zingen.


Maar goed, na de raadsvergadering van 10 november werd ik door mijn dochter tot spoed gemaand. We moeten naar het Stationsplein! Schiet op!  

Ja zo moeder, zo dochter. Ik kreeg het spel van carnaval met de paplepel ingegoten. Zit in de genen die ik doorgegeven heb aan de dochters. (een zieke dochter die niet mee kon, tot haar grote ergernis)



Tijd om te schminken? Forget it! Op good gelök  pruik op, jurk aan en gaan.

Foto: Harry Allers, Bron: www.dn-uul.nl.
  
Toen we aankwamen zagen we Marc die zeer enthousiast het zaakje  presenteerde (ook hij doet iets politieks!), de mensen warm maakte voor het feest van aad op nuuj. Krijgt ie daar zo’n stel ……… die voor z’n neus staan te dansen!



Ondertussen heb ik tussen de raad van elf ook al weer een politicus ontdekt!


Later op de avond. Alweer een politiek dier op de bühne. Een zingende wethouder.

En dan het moment suprême! Tussen de vorsten die het podium betreden……. een politicus. Het aftellen…… gebeurt door onze burgemeester.

Foto: Harry Allers, Bron: www.dn-uul.nl

Als (nog steeds) Helmondse kat zag ik Veldmuuse en Ule. Dat belooft wat voor carnaval al die diersoorten. M’n pekse is toch niet klaar, maar dat ik onherkenbaar ben dit jaar…… reken maar.

Hoezo, politiek en carnaval gaan niet samen. Je zou soms haast denken dat carnaval politiek is, want er wordt vaak serieuzer over gedaan dan…….


Foto: Harry Allers, Bron: www.dn-uul.nl
                        Mensen bedankt, ut waar ne mojjen ovund!

donderdag 17 november 2011

Mijn eerste keer! Als straatveger?


Ja mijn eerste keer! Van Wat, van van alles! Voor alles heb je een eerste keer, voor naar de kleuterschool gaan, voor te leren fietsen, te lezen. Voor echt alles! 

Voor de eerste keer een " Troonrede" uitspreken bij de Begrotingsbehandeling. 
En voor moties en amendementen indienen. Waarvan je weet, die zullen het college wel niet welgevallig zijn, of ze schieten ze af en gaan er toch mee aan de slag als zijnde hun idee, bij bijv. vrijwillige inburgering.


Of voor je onbescheiden opstellen, want dat is soms moeilijk voor sommige mensen, bescheiden blijven.


In de hypermoderne raadszaal van ons mooi gemeentehuis, kun je sms-en, mailen en...... twitteren. Ook daarvoor is eens de eerste keer geweest. sommigen mensen die durven hem niet te zetten, anderen doen het aarzelend.

Tijdens zo'n lange begrotingszit, wil je aandacht wel eens afdwalen. Je denkt aan de komende winterperiode en aan sneeuwruimen. Niet iedereen doet dat helaas, jammer. In het Moedercentrum leer ik dat het heel normaal is dat je je eigen paadje ontdoet van sneeuw.

Je gebruikt daar een gewone harde bezem voor, een straatveger

En dan ben je weer bij de les en zie je een presentatie. Goh, denk je dan het is toch echt wel moeilijk bescheiden te blijven. Daar hebben bezems geen last van.

En prompt slinger je een tweet naar buiten over veren. Ganzenveren, kippenveren, maakt niet uit veren zijn veren. Er kan mee gepronkt worden, net als haren. Die veren, echte of neppe tref je aan bij boa's en op carnavalsmutsen.

En soms verlies je veren, net als haren, maar niet je streken. En die veren en haren moeten door een straatveger weggeveegd worden. sommige straatvegers zijn heel bescheiden andere daarentegen..........willen graag op de voorgrond treden. Denken dat ze alles mogen en kunnen zeggen. Dat ze de wijsheid in pacht hebben. 


En dan ben je weer bij de les, want er moet gestemd worden over de moties. Zou de motie van de bibliobus het nu wel halen denk je dan, of wordt die door het college weer onder de tafel geveegd met een straatveger?


De toekomst als fractievoorzitter zal het me leren!

Hollen, vliegen, vallen, opstaan en weer doorgaan!


Ja zoveel te doen, en dan kom je niet meer aan je blog toe! Jammer want er is weer zoveel gebeurd.natuurlijk veel vergaderen en vergaderen en........ fractievergadering, bestuursvergadering, oppositievergadering, nog maar eens fractievergadering, mails die over en weer vliegen over de begroting en de amendementen, want ja, het was voor mij de eerste keer!


Op 1 november Was het hollen. vliegen enz. want in gemeenteland had men verkeerd gepland. Als SP-er zeg je in een commissie wel dat er 2 belangrijke gebeurtenissen op een avond vallen, maar ja........... wanneer een VVD-er dit in een raadsvergadering zegt, dan wordt er wel aandacht aan geschonken! 

Eerst naar het Sprekersplein, dat om 18.00 uur (vervroegd) begon. De bieb in Swalmen gaat sluiten en terecht kwamen daar veel mensen tegen in het geweer. Ik was er niet alleen, een steunfractielid was er ook, daardoor kon ik iets eerder weg.






Kon zo wel een zitplaats vinden in het mooie Niekee. Waar het 2e grote gesprek van de Donderberg plaatsvond. Uit " hoofde van hun functie"  waren veel raadsleden aanwezig.



Ons kleurrijkste, multicultureelste gebied, de Donderberg gaat op de schop. het Winkelcentrum wordt aangepakt. De " hotspots" gaan plat. dit tot groot genoegen van de omwonenden, die al jaren overlast hebben.



Aandachtig werd er door de pers geluisterd en geschreven






Door 2 zussen en hun broer, mensen die beter Limburgs kunnen" Kallen" (plat Venlo's!) dan ik werd goed  geluisterd.





Door andere bewoners, jarenlang voorzitter geweest bij een club, waar een van onze wethouders ook bij gezwommen heeft, werd gesproken.





Waarover spraken zij? 
Over de Tulpenbollen die aangeplant zijn, over het centrale plein, over het jeugdcluster, maar ook over de huizen die afgebroken worden. Om de veiligheid van de mensen te verhogen. Men zegt nog niet te weten welke huizen, en hoeveel,  maar........ is men hier wel heel eerlijk in geweest? Ik weet beter!

Niet iedereen is erop tegen  dat er huizen afgebroken worden vooral niet wanneer het huizen van de huisjesmelkers betreft! Maar ze vragen zich wel af, waar blijven die mensen die geen hoge huur kunnen betalen. Want in ons mooie Roermond wordt wel veel gebouwd, maar niet iedereen kan zich een duurder huis permitteren. 


Ik vraag mij af of het huidige college van VVD, CDA en PvdA weer bezig is om stadsnomaden te creèeren? Mensen die van hot naar her verhuizen, van sloopwoning naar sloopwoning like a rolling stone?en zo geen binding met de andere bewoners op kunnen bouwen.

Kunnen wij daardoor over een aantal jaren weer in een andere wijk herbeginnen met een " Prof. van den Acker"  aanpakplan?