donderdag 17 november 2011

Hollen, vliegen, vallen, opstaan en weer doorgaan!


Ja zoveel te doen, en dan kom je niet meer aan je blog toe! Jammer want er is weer zoveel gebeurd.natuurlijk veel vergaderen en vergaderen en........ fractievergadering, bestuursvergadering, oppositievergadering, nog maar eens fractievergadering, mails die over en weer vliegen over de begroting en de amendementen, want ja, het was voor mij de eerste keer!


Op 1 november Was het hollen. vliegen enz. want in gemeenteland had men verkeerd gepland. Als SP-er zeg je in een commissie wel dat er 2 belangrijke gebeurtenissen op een avond vallen, maar ja........... wanneer een VVD-er dit in een raadsvergadering zegt, dan wordt er wel aandacht aan geschonken! 

Eerst naar het Sprekersplein, dat om 18.00 uur (vervroegd) begon. De bieb in Swalmen gaat sluiten en terecht kwamen daar veel mensen tegen in het geweer. Ik was er niet alleen, een steunfractielid was er ook, daardoor kon ik iets eerder weg.






Kon zo wel een zitplaats vinden in het mooie Niekee. Waar het 2e grote gesprek van de Donderberg plaatsvond. Uit " hoofde van hun functie"  waren veel raadsleden aanwezig.



Ons kleurrijkste, multicultureelste gebied, de Donderberg gaat op de schop. het Winkelcentrum wordt aangepakt. De " hotspots" gaan plat. dit tot groot genoegen van de omwonenden, die al jaren overlast hebben.



Aandachtig werd er door de pers geluisterd en geschreven






Door 2 zussen en hun broer, mensen die beter Limburgs kunnen" Kallen" (plat Venlo's!) dan ik werd goed  geluisterd.





Door andere bewoners, jarenlang voorzitter geweest bij een club, waar een van onze wethouders ook bij gezwommen heeft, werd gesproken.





Waarover spraken zij? 
Over de Tulpenbollen die aangeplant zijn, over het centrale plein, over het jeugdcluster, maar ook over de huizen die afgebroken worden. Om de veiligheid van de mensen te verhogen. Men zegt nog niet te weten welke huizen, en hoeveel,  maar........ is men hier wel heel eerlijk in geweest? Ik weet beter!

Niet iedereen is erop tegen  dat er huizen afgebroken worden vooral niet wanneer het huizen van de huisjesmelkers betreft! Maar ze vragen zich wel af, waar blijven die mensen die geen hoge huur kunnen betalen. Want in ons mooie Roermond wordt wel veel gebouwd, maar niet iedereen kan zich een duurder huis permitteren. 


Ik vraag mij af of het huidige college van VVD, CDA en PvdA weer bezig is om stadsnomaden te creèeren? Mensen die van hot naar her verhuizen, van sloopwoning naar sloopwoning like a rolling stone?en zo geen binding met de andere bewoners op kunnen bouwen.

Kunnen wij daardoor over een aantal jaren weer in een andere wijk herbeginnen met een " Prof. van den Acker"  aanpakplan?













 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten