donderdag 17 november 2011

Mijn eerste keer! Als straatveger?


Ja mijn eerste keer! Van Wat, van van alles! Voor alles heb je een eerste keer, voor naar de kleuterschool gaan, voor te leren fietsen, te lezen. Voor echt alles! 

Voor de eerste keer een " Troonrede" uitspreken bij de Begrotingsbehandeling. 
En voor moties en amendementen indienen. Waarvan je weet, die zullen het college wel niet welgevallig zijn, of ze schieten ze af en gaan er toch mee aan de slag als zijnde hun idee, bij bijv. vrijwillige inburgering.


Of voor je onbescheiden opstellen, want dat is soms moeilijk voor sommige mensen, bescheiden blijven.


In de hypermoderne raadszaal van ons mooi gemeentehuis, kun je sms-en, mailen en...... twitteren. Ook daarvoor is eens de eerste keer geweest. sommigen mensen die durven hem niet te zetten, anderen doen het aarzelend.

Tijdens zo'n lange begrotingszit, wil je aandacht wel eens afdwalen. Je denkt aan de komende winterperiode en aan sneeuwruimen. Niet iedereen doet dat helaas, jammer. In het Moedercentrum leer ik dat het heel normaal is dat je je eigen paadje ontdoet van sneeuw.

Je gebruikt daar een gewone harde bezem voor, een straatveger

En dan ben je weer bij de les en zie je een presentatie. Goh, denk je dan het is toch echt wel moeilijk bescheiden te blijven. Daar hebben bezems geen last van.

En prompt slinger je een tweet naar buiten over veren. Ganzenveren, kippenveren, maakt niet uit veren zijn veren. Er kan mee gepronkt worden, net als haren. Die veren, echte of neppe tref je aan bij boa's en op carnavalsmutsen.

En soms verlies je veren, net als haren, maar niet je streken. En die veren en haren moeten door een straatveger weggeveegd worden. sommige straatvegers zijn heel bescheiden andere daarentegen..........willen graag op de voorgrond treden. Denken dat ze alles mogen en kunnen zeggen. Dat ze de wijsheid in pacht hebben. 


En dan ben je weer bij de les, want er moet gestemd worden over de moties. Zou de motie van de bibliobus het nu wel halen denk je dan, of wordt die door het college weer onder de tafel geveegd met een straatveger?


De toekomst als fractievoorzitter zal het me leren!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten