woensdag 27 augustus 2014

Drie paarse briefjes!



Ineens was ik maandag 25 augustus in mijn hoekje achter in de zaal,omringd door 5 mannen die Nederlands spraken met een andere tongval! Zij kwamen even 260 km gereden (enkele reis), om Moniquekske 3 paarse briefjes te overhandigen voor het werk wat zij in Burkina Faso deed!

Al zo'n 18 jaar zit Monique Wolters 9 maanden per jaar in Afrika om de mensen daar te helpen. Diverse projecten heeft zij daar opgezet met behulp van o.a. de “schooiers” van het thuisfront, Margot Boumans en Ingrid Schouten-Minten.






En over het geld wat bijeengesprokkeld wordt en over de contacten die gelegd worden en over wat er allemaal mee gedaan wordt, moet verantwoording afgelegd worden. 

 
 




In Oolderhof (gratis ter beschikking gesteld!) gebeurde dat ook dit jaar weer. Schitterende doeken sierden de wanden van het podium. Een film van Dennis Case en van Peter R. de Vries werd gedraaid. 






 




Amici bracht wat muziek ten gehore, waarop jammer genoeg door de aanwezigen niet gedanst werd en de sponsoren van de auto hielden hun praatje. 



 

In het begin toerde Monique diverse keren per week op een aftands bromfietsje rond. Later werd het een oud auto'tje, het werd een jeep, die nu na elk ritje weer naar de garage moet. Dus tijd voor een nieuwe. En Monique die net als de achterblijvende “schooiers” goed in “bedelen” is, peuterde bij enkele weldoeners een auto los.





Overigens voor 5 euro kunt u nog mee naar Afrika! Spotgoedkoop toch? Hoe? Kijk eens op : http://www.reismeenaarafrika.nl/ 




Het kan nog want alhoewel Monique op 1 september vertrekt, zal de ploeg “Jeepbrengers” iets later aan hun rit via de “Route du Soleil” richting Afrika beginnen.






En toen bijna aan het einde van de avond stonden zij daar! 5 Mannen, die onopgemerkt de zaal binnenkwamen, Die samen met Monique herinneringen ophaalden aan hun rit naar Afrika. Aan hun verbazing toen zij met een vrachtauto in Burkina Faso ineens een Nederlandse vrouw aantroffen die zij in hun hart sloten. Zodanig dat zij besloten om in hun kring geld op te halen en daar deze avond even 2 keer 260 km voor te rijden.



               Voor 3 paarse euro briefjes!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten