vrijdag 29 augustus 2014

DE TRUKENDOOS VAN DE LVR! en de ECI!


Er komen “pijnlijke” zaken naar boven voor veel van de leden van de LVR. Vooral van hen die in het verleden raadslid waren voor de VVD . Of het veel leden zijn, of slechts een of 2 of misschien 3... dat weet ik niet!

Feit is wel, dat er alles in het werk gesteld wordt om de bespreking van het rapport over de ECI, gemaakt door buro Necker van Naem op 3 september niet te laten doorgaan!

De vordering van alle verslagen door de Rijksrecherche zijn voor de LVR aanleiding om het debat niet te laten doorgaan. Enkele leden (Jan Püper, in het verleden vice fractievoorzitter en Lieke van der Stelt en Daniëlle Danker) doen het voorstel, om de kapitaallasten (6,5 miljoen dus!!!) in een keer af te schrijven...

Wat betekent dat voor de inwoners van onze stad? Minder geld voor de WMO, nog minder geld voor de mensen in de bijstand... maar dat schijnt de Liberale Volkspartij niet echt te deren!

Om het de gemeenteraad nog wat makkelijker te maken bij hun beslissing om het debat NIET te laten doorgaan, heeft dhr. D. Peters, voorzitter van de Commissie B&S er van afgezien deze commissie voor te zitten. Hij kan zich laten vervangen door …

Dhr. Ernest Oele, 2e voorzitter van de commissie. Helaas voor de raadsleden heeft de heer Peters, goed nagedacht, iets wat hij naar mijn mening zeer goed kan, want dhr. Oele maakt onderdeel uit van de onderzoekscommissie en kan dus deze commissie NIET voorzitten.

Maar.... ook de andere raadsleden zijn niet voor een gat te vangen. Burgemeester Peter Cammaert is gevraagd om bij hoge uitzondering de commissie B & S aanstaande woensdag (3 september 2014) voor te zitten.

Mochten de raadsleden andere ideëen hebben, kunnen zij dat bij de griffier kenbaar maken.

Tot zover de soap ECI. Wordt ongetwijfeld, op welk vlak dan ook, vervolgd! Jammer voor onze nog steeds bruisende stad, want hierdoor komen wij door steeds dezelfde personen, weer eens negatief in het daglicht te staan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten