maandag 7 maart 2011

De partij van minder regeltjes!



De partij van minder regeltjes is tijdens carnaval toch voor steeds meer regeltjes onder het mom van de APV. Veiligheid voor alles! Ja, ja!!!! Als “volksvertegenwoordiger” moet je bij het lezen van stukken die ter inzage liggen zeer duidelijke vragen stellen.  Een losse opmerking bij het woord vermommingen is niet duidelijk!

Zo las ik vandaag in DDL dat de politie maskers afpakt. Ja volgens de APV van de gemeente Roermond hebben ze daar recht op. De partij die af wil van al die regeltjes (ja, de VVD!),oh pardon, het college van B & W, heeft dit bepaald.

Het college van de stad met de vele fraaie titels. Maar ook van de stad met de armste wijken. Dit college (Die partij?) snapt niet dat er ook mensen zijn die niet zo goed kunnen schminken,  of misschien allergisch  zijn voor schmink en daarom een masker opzetten.

Door het jaar heen laten deze mensen hun ware ik zien, tijdens carnaval zetten zij een masker op. Helaas, bij sommigen is dat anders!

Maar goed. Ergens in november dus, lag die APV ter inzage. Een opmerking van mij onder het kopje verbod op vermommingen “Carnaval”?, is iets wat niet begrepen wordt. Dit is geen vraag, maar een “losse flodder”.

Ja gaandeweg leert men het spel. Het spel hoe men woorden moet (mis)gebruiken.

Het spel van carnaval? Dat heb ik met de paplepel ingegoten gekregen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten