vrijdag 29 juni 2012

Buitenspel vallen of buitenspel zetten?


Het is weer bijna einde voetbal tijd. En dan kijk je met tranen in je ogen naar de perikelen rond het EK voetbal 2012. En denk je terug………. terug…. en terug, terug naar een tijd dat voetbal nog voetbal was.

Met spelers die niet de diva uithingen!

Je denkt terug aan de weliswaar verloren wedstrijd tegen Duitsland op het EK van 1974, met Cruijff en de Kromme en de Helmondse broertjes van de Kerkhof in de opstelling. En met “De Generaal”  (liedje van Lenny Kuhr) Rinus Michels.

Zij speelden totaalvoetbal, zij lieten door middel van de buitenspelval de tegenstanders verliezen. Je zag het aankomen op de TV. Genieten was dat, lachen ook, want de tegenstander had er geen “weerwoord” tegen. Jammer, wij waren toen de betere ploeg. Toen,......lang geleden…….

Soms kun je mensen ook buitenspel zetten.
Mensen die mee willen doen, maar geblokkeerd worden.

Het is vakantie tijd, heerlijke tijd, maar eerst moest er nog even gewerkt worden in de politiek.
Wim Kemp opent de deur voor de vrijwilligers


De laatste raadsvergadering!


Veel van onze Roermondse politici staan midden in de maatschappij. Wonen in een wijk, praten met wijkbewoners, zien dingen, horen dingen. Maar ook veel van onze politici doen vrijwilligerswerk.



Onze Roermondse politici staan zogezegd “Met hun poten in de klei”!








De afgelopen tijd is er nogal veel te doen geweest over integriteit. Wat wel mag en wat niet mag. Wat wel kan en wat niet kan. Wanneer ben je nog wel integer en open en transparant en wanneer niet.

Soms wanneer je in een gebied woont waar iets staat te gebeuren, krijg je naar je hoofd geslingerd dat je niet mag meepraten, want dan ben je niet integer. Dit terwijl er hele hordes politici ook in dat gebied wonen.

Eerst even oefenen op Petra, raadslid en vrijwilligster


En soms doe je vrijwilligers werk.

Bij een voetbalclub,
of bij een stichting waar iets gehuisvest is voor senioren.

Of net als ik bij het Moedercentrum Maximina.




 
Ja voor partijen met veel (of er dat nu 11 of 5 of 4 zijn)raadsleden is het heel makkelijk een vervanger te vinden om het probleem aan te kaarten. Of om het verzoek in te dienen voor iets meer geld voor vrijwilligers te geven . Of om te praten over BTW problemen bij een sportclub. Of om geld te vragen voor …… noem maar wat.

Kleine partijen die uit 1 of 2 personen bestaan, hebben het moeilijker. Vooral in deze tijd is het makkelijk om met de woorden” je bent daar verbonden als  vrijwilliger, of je woont daar of …… of……”de mond te snoeren.

Nee, je mag dat amendement of die motie niet indienen en nee je mag niet over dat probleem, of het nu een Roermonds thema is of een landelijk, nee, je mag daar niet over meepraten.Want dan ben je niet integer en open en transparant.

Je wordt zo de mond gesnoerd, want Ja wij bewaken hier in Roermond heeeeeeeeeel erg goed de integriteit! (Wanneer het ons zo uitkomt!?)

Gelukt petitie overhandigd.Opluchting bij vrijwilligsters+team
En dan zoek je maar een andere manier om toch je punt onder de aandacht te brengen.

Je campagneteam trommelt wat vrijwilligers op van het moedercentrum die handtekeningen verzamelen en ik kreeg van hen de opdracht ja, al ben je voorzitter, je krijgt van je campagneteam de opdracht contact te zoeken met de wethouder en een afspraak te regelen.



Zodat de dames hun petitie Bedia moet blijven kunnen overhandigen

De petitie wordt aandachtig door Wim Kemp gelezen


Dat alles om de vrijwilligers hun werk te kunnen laten blijven doen onder leiding van beroepskracht Bedia van het Moedercentrum.

Zij is de spil waar alles om draait. Zij is een van de wijkbewoners die hard nodig zijn in de Donderberg om van deze wijk weer een mooie fijne leefbare wijk te maken.

Want er is immers een slogan “Mensen maken de wijk”?
Nu zij maakt mede de wijk!!!!!

Rinus Michels zei het al: Voetbal is oorlog.
Wat ik mij afvraag: Politiek ook?!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten