vrijdag 29 maart 2013

Nadenkertjes






Over kerstmis vind je allerlei liedjes, zoals “I’m dreaming of a white Christmas”, terwijl dat toch vaker “wet”in plaats van “white”moet zijn, maar over Pasen…… heel weinig. Pasen dat toch valt in het lenteseizoen, het begin van het nieuwe leven……  Van “Seasons in the sun”


Alleen dit jaar is alles van slag. Geen liedje van “I’m dreaming of a white Easter” , dan maar een plaatje ervan op Goede Vrijdag!
 
Mijn tuin vanmorgen!
Niet alleen de natuur is van slag. Ook in de politiek zijn er nog steeds mensen van slag. In Roermond waar bij de intocht van Sinterklaas een bedrag van € 350.000 werd gevraagd door een partij, moest je niet zeuren.  Reclametijd kostte veel meer. En er waren sponsors en de provincie betaalde mee.

Roermond, dat toch al wel een aantal eeuwen bestaat, zou hiermee op de kaart gezet worden!

Dat dit evenement ten koste zou gaan van subsidies voor andere manifestaties….. och daar werd aan voorbij gegaan.
Hoe anders is het nu, nu men niet meer zelf aan de geldknopjes kan draaien. Voor ongeveer eenzelfde  bedrag, verdeeld over 2 steden een 6 daagse landelijke festiviteit.

Oh,my God, dat gaat ten koste van culturele andere activiteiten. Hoe haalt dit college het in hun hoofd. Daar moeten onmiddellijk schriftelijke vragen over gesteld worden. Dat kan toch niet, schandalig!!!!!

Dat het eeuwenoude Roermond  hier weer mee op de kaart gezet zou worden….. was ineens niet meer van belang.

Het kan verkeren, aldus Brederode! ( ja ik ken mijn “klassiekers”!)

Terug naar cultuur en kunst. Afgelopen week kreeg in een mooie rondleiding in het Cuypershuis. Naast 4 medewerkers die in vaste dienst zijn, lopen hier zo’n 55 (dacht ik, weet het niet meer zeker) vrijwilligers rond. Zonder hen…. Had het Cuypershuis geen “bestaansrecht’ meer, want in samenwerking met het vorige college (wel van deze periode) werd een heleboel gesnoeid op cultuur en kunst (om vervolgens Sinterklaas te spelen!)
Er was ook een tentoonstelling van scholen. Met een 3D printer werden mooie kunstwerken gemaakt. Toevallig heb ik een tijd geleden gezien dat dit ook in de medische wereld gebruikt gaat worden. Fantastische uitvinding om nieuwe lichaamsdelen na  te maken.
En met kledingstoffen werd een leuke stoel gemaakt!



Ik schreef het al, soms is ook de politiek in de war. Hier in Roermond ten minste! Waar de landelijke regering van VVD en PvdA  (ja ook die!) in super rap tempo de Sociale Werkplaatsen af aan het breken zijn, komen deze 2 partijen hier in Roermond ineens aanzetten met vragen. Over de fusie tussen de Westrom en de Risse en of er iemand van het college meer van afweet en of deze fusie gevolgen heeft  voor de mensen die er werken.

Om in “Paastermen” te blijven Halleluja!


Welke wethoudster presenteerde een tijdje geleden de afbraakplannen van de Westrom, omdat het moest van (toen nog) Rutte 1! En of dit banen kost? Stond er toen in het onderzoek dat gedaan werd door dhr. Snoek (nu directeur van de Westrom) al niet in, dat wanneer er niet expliciet door de regering vermeld werd dat bij 3 mensen weg er 1 nieuwe voor moest komen, hij adviseerde het dan ook maar niet te doen. En ja natuurlijk heeft het gevolgen voor Semi ambtelijk personeel en ambtelijk personeel…. Maar ja daar wordt volgens mij niet op gedoeld, daar zijn niet genoeg stemmetjes te halen.

Stemmetjes kun je wel proberen te halen bij ondernemers….. maar doe het dan niet op een zo doorzichtige manier en zet de ondernemers niet te kakken als mensen die ineens niet meer kunnen lezen!
Hoe kort van memorie kun je eigenlijk zijn? Of klopt het toch wat eens tegen mij gezegd werd:

 “Wanneer je in de oppositie zit, zit je in een luxe positie, want dan kun je alles schreeuwen wat je wilt”!

Constructief meedenken hoef je dan helemaal niet. Je kunt alles afkraken!

Zo aan het eind van deze blog nog even aandacht vragen voor iets wat ik samen met een lid organiseer. Een avond over de WMO, de Thuiszorg. Er gaat veel veranderen dankzij dit afbraak VVD-PvdA kabinet. De Thuiszorg als eerste! De gemeentes krijgen 75% minder budget om de mensen de kunnen helpen. Wat betekent dat voor heel veel mensen?

Heel simpel: Terug naar 100 jaar geleden! Ouders  moeten geholpen worden door de kinderen. En nee, daar is niets mis mee! Laat ik dat voorop stellen, alleen…. Veel kinderen zijn nu op de leeftijd dat ze zelf hulp nodig hebben! Ironie van het lot….. bij het wegbrengen naar een lid van folders…… ging ik zelf door de rug! Een pakje papier dat voor veel overlast zorgt, ja we worden ouder! Volgens dit kabinet van VVD en PvdA wordt daardoor alles onbetaalbaar.

Misschien zouden ze eens kunnen kijken naar naar hun vriendjes die dik boven de Balkenende norm, toch zo’n € 190.000 op jaarbasis, worden betaald!


Maar terug naar de Thuiszorg avond. Op 5 april om 19.30 uur in Herteheym gaan Henk van Gerven, Marianne Smitsmans, mensen van de Thuiszorg en Proteion en de ouderenvereniging Herten in gesprek met elkaar en met de mensen over wat het voor ons allen betekent.



Zo kijkend naar het nieuwe college, dat nu al eventjes “aan” is  denk ik toch dat er een nieuw (be)wind heerst in de gemeente. Er werd altijd NAAR de burgers gecommuniceerd……. Nu wordt er met de inwoners van onze stad gediscussieerd en zo heb ik gemerkt….  Wordt naar ze geluisterd.  Mensen van het Vrijveld, zij willen constructief meedenken en meewerken en dat wordt niet weggewoven maar aangenomen!

Laat dat zo blijven!

Hoop dat ik volgende week vrijdag weer alles kan doen wat ik wil…… daarom ga ik maandag avond in Awd Extase in Echt maar met de beentjes van de vloer. Hoop het weer op deze manier te kunnen!

1 opmerking:

  1. Zeg Peet hoe kan het nu, dat je Patti vergeet ?

    http://youtu.be/WSVd8szH7Qk

    BeantwoordenVerwijderen