woensdag 29 februari 2012

Oh Oh Den Haag



Debat: Een discussievorm waarbij het de bedoeling is een stelling te verdedigen of juist te bestrijden.
Kenmerkende elementen:
-      Stelling
-      Voor- en tegenstander
-      vastgesteld spreekregime
-      een derde onafhankelijke partij die beslist wie gewonnen heeft.

Interpellatiedebat: Een ingelast debat dat als apart agendapunt in de vergadering behandeld wordt.

30 Ledendebat: Hetzelfde als een interpellatiedebat, maar dan in de 2e Kamer aangevraagd door 30 leden, om vragen te stellen aan een minister.

Morgen, donderdag 1 maart ga ik Den Haag met een bezoekje vereren! Nee niet naar  Scheveningen, nog te koud, maar naar de 2e Kamer. Daar wordt “gedebatteerd” over de ontslagen (van mensen op tijdelijke contracten) die vallen bij de Westrom en de Risse.

Nu zijn het nog mensen met een tijdelijk contract. Maar dit kabinet wil de WSW nog verder afbouwen. En dan vraag ik mij af in wat voor tempo? In wat voor tempo gaat dit gebeuren in Roermond? Hoeveel werklozen komen er nog meer bij, (terwijl dit kabinet beloofd had dat ze 400.000 banen zou creëren zie http://bit.ly/x8RNdk) dat weten we nog niet.

Het rapport waarin dit beschreven staat is nog niet openbaar. Op 9 maart wordt dit (zo heb ik uit Vakbondskringen vernomen!) overhandigd aan de OR.

Hey, loopt de politiek weer eens achter? Heb nog niet gehoord dat wij het al eerder krijgen, terwijl onze wethoudster toch voorzitter is van het AB en DB. Wij hebben haar toch mandaat verleend? Kunnen we haar misschien “ter verantwoording” roepen?

De directeur uitnodigen om vragen te beantwoorden heeft naar mijn mening geen zin. Het is een politieke kwestie. En dan moet je een interpellatiedebat houden. Net zoals in Weert over de Risse is gebeurd. Daar werd de wethouder door de SP en de PvdA op “het matje” geroepen over de ontslagen.

En dan zie je wat een rivier zorgt voor een totaal andere (vergader) cultuur. Ligt het aan de macht van het getal? Ligt het aan de mentaliteit? Ligt het aan de andere vergaderstructuur?

Feit is wel dat men elkaar netjes uit liet spreken, dat er niet gejaagd werd, dat ieder zijn zegje mocht doen. Dat de raadsleden tegen de bal schopten. Er werd netjes luid en duidelijk gevraagd of iedereen zijn of haar zegje gedaan had, of er nog vragen waren. Pas daarna, nadat iedereen ja gezegd/geknikt had werd er afgehamerd.

Had het nog een half uur geduurd……… dan had het nog een half uur geduurd!

Ik ben benieuwd hoe dat morgen in de Kamer gaat. Of men daar ook alle tijd van de wereld heeft. Of men daar niet “opgejaagd” wordt. Want dat er over gesproken moet worden is wel duidelijk.


Iedereen moet werken, maar wanneer er geen werk is? Armoede…… werkt niet. Ook in Roermond niet, waar men het laagste werkloosheidscijfer heeft, maar de hoogste armoede van Limburg!

Volgens onze Premier, die zegt, dat hij de premier van alle Nederlanders is, bestaat armoede niet. Nee, kan hij makkelijk zeggen. Vandaag las ik dat hij behoorlijk wat declareert € 102.403,42 (= 3 tot 4 WSW-ers?). Hij is nog niet de kampioen hoor Rosenthal van Binnenlandse Zaken declareert  € 325.000 (=10 tot 12 WSW-ers?).

                       MEER DAN ZIJN SALARIS

Het totale kabinet declareerde naast hun goed salaris voor totaal ruim € 1.500.000 (Zie voor het hele lijstje http://bit.ly/yj5vJW)

En dan maar lachend zeggen, met de hand in de zakken dat er geen armoede is in Nederland!!! (zie http://bit.ly/ykgtvR met een leuke spotprent!) En dan maar lachend zeggen, dat we nog eens een € 5.000.000 (of € 8.000.000 of hoeveel meer nog?) moeten bezuinigen?

Waarop?

Je kunt bezuinigen en je kunt een land (de mensen) kapot bezuinigen en de economie (de ondernemers, je vriendjes) geld toe stoppen. Wanneer je op salaris kosten van de “mensen” bezuinigt, kun je de economie (de ondernemers) stimuleren tot je een ons weegt. Ook de ondernemers gaan kapot, want de mensen hebben geen geld om de producten af te nemen.

Wanneer gaat dit kabinet dat eindelijk snappen? Misschien dat ik morgen in Den Haag een antwoord krijg op de vraag

                  VERBETER DE WERELD, BEGIN BIJ JEZELF!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten