woensdag 18 maart 2015

Wie doet het na vanavond met wie?

 Nog een paar uurtjes en de stemlokalen gaan sluiten. De opkomst schijnt op dit moment toch nog wat tegen te vallen in vergelijking met 4 jaar geleden.

Ondanks dat de peilingen anders aangaven!

Belangrijker nog is de vraag, wie haalt hoeveel zetels. Hoe heeft men gestemd. Maar voor mij is de vraag: “Waarom heeft men NIET gestemd nog veel belangrijker”

Maar niet alleen voor mij! Ik zag net bij omroep Max een dame die in het verleden leuke tv programma’s maakte (mijn mening!). Leonie Sazias. En zij verwoordde het mooi. Ze zei (zo ongeveer!):”De debatten zijn flauwekul! Het gaat alleen maar over landelijke politiek. Het gaat niet over de Provincie.


En ja ze heeft gelijk. Ze zit net als ik bij een groepering van lokale partijen. Hart voor Noord Holland, het equivalent van LOKAAL-LIMBURG. Partijen, die niet alleen met de verkiezingen, maar ook na de verkiezingen naar de mensen luisteren.

Maar goed, de strijd is gestreden (althans bijna). Vanavond ergens laat weten we of we een zeteltje gehaald hebben. Liefst meer natuurlijk, want wanneer je kijkt naar de gemeenteraadsverkiezingen zouden we er toch wel 4 of 5 moeten behalen. Vorig jaar stemden tenslotte een dikke 40% op een lokale partij.

Waarom zou dat nu niet zo kunnen zijn?

De peilingen zeggen veel maar het zijn peilingen. De uitslag staat pas definitief op 23 maart vast. En dan beginnen de onderhandelingen wie met wie het gaat doen. Het regeren in het provinciehuis de komende 4 jaar.

Ik denk niet dat wij als beginnende partij, opgekomen vanuit bestaande lokale partijen “mee mogen doen met regeren” !

Maar degenen die op mij en mijn partij LOKAAL-LIMBURG gestemd heeft



zondag 15 maart 2015

CV: Een, De of Het?






Met deze appel doe ik een appel op je goedheid. Leg hem tegen de wand, want daar ligt hij zo mooi in het licht zei zij.


Een van de taal”dingen” die ik oefende met mijn leerlingen bij het Mozaiek. De uitspraak, de schrijfwijze en de betekenis. Ik heb jammer genoeg te goed met hen geoefend. Heb nu nog slechts 2 leerlingen. De andere 4 zijn uitgestroomd naar het Mundium. Ik ben tenslotte geen gediplomeerd lerares, maar slechts een gewone vrijwilliger.




Vandaag al flyerend (goed nederlands woord!) langs de waterkant in de buurt van het Stadskantoor kreeg ik een ander woord voor ogen. Misschien ook wel omdat ik afgelopen maandag voor de eerste keer bij de vergadering van de clientenraad Participatie (vroeger Wet Werk en Bijstand)  zat.

 Participeren is ook Solliciteren is ook een CV hebben!

Een CV ook weer goed voor een woordspelletje. Wat is het nu: De CV of Het CV. Drie (3) lidwoorden voor twee (2) verschillende betekenissen van een (1) stel letters.


CV, Centrale Verwarming of Curriculum Vitae het overzicht van je opleidingen, banen en andere belangrijke dingen die je hebt gedaan. En dan denk je, goh ja, de mensen willen natuurlijk wel weten op wie ze stemmen, wat ze gedaan heeft en nog doet. 


 




Dus hier in “sneltreinvaart” mijn CV.






HBS-A (ja oudje!) , Schoevers opleiding tot directie secretaresse.  Naailes gegeven. Nog steeds conversatieles en leesles gevend. Lid van diverse clientenraden op het gebied van Jeugd, Senioren en Participatie. Raadslid geweest.



Zien jullie dat Naailes gegeven heb? Ja ben daarin lerares. Maakte mijn kleding zelf totdat ik politiek actief werd. De tijd ontbrak toen een beetje! 
 Maar van daaruit begrijpen jullie misschien mijn voorliefde voor kleding (boven en onder) en schoenen.







Maar goed, wat de toekomst zal brengen, mijn glazen bol is niet helemaal helder….. mensen leren beter Nederlands te praten, en te schrijven en een inkijkje geven van hoe het was en is in Nederland dat blijft zeker staan. Ben altijd op zoek naar nette “dubbelzinnige” woorden, dus wie er heeft … laat het me weten!




zaterdag 14 maart 2015

Met visagie op Statencampagne!

               
Mmm, de haren mogen wel weer bijgewerkt worden want door het blond schijnt alweer de donkere kleur… maar man wat is die VENT goed opgemaakt! Moet toch eens vragen wie zijn visagiste is! Ja als je op slechts een kleine 2 meter afstand van hem staat dan kun je dat goed zien!



Op dat moment weet je waarom er al een hele tijd een helicopter boven de stad rondcirkelt en waarom er zoveel politie op de been is. Zelfs toen Willem Alexander een paar dagen geleden hier kwam was er volgens mij niet zoveel “kouwe drukte”. Maar ja, het is goed voor je partij he,  al die media aandacht.



Kan ik nog wat van leren denk je dan, maar meteen daarop komt dan de vraag: Wie zal dat betalen?



U/jij en ik! Wij houden die gekte in stand door hem (en niet alleen hem!) een podium te geven waarop hij kan acteren. Waarop hij zijn one liners kan plaatsen.



Goh, weer een leerpunt. Plaats one liners, misschien ook nog met een big smile, in plaats van een heel verhaal. 

En ja, toch ook maar meer naar buiten toe komen met posts van mensen met een voorliefde voor een bepaalde niet nader te noemen bekende Roermondse partij. Je bent in de jaren dat je raadslid bent geweest wel wat gewend, dus schrik je niet meer zo vlug. Maar je hebt wel wat dingen geleerd.
Je hebt van die mensen die je graag "kapot willen schrijven". Waarom? Misschien krijgen ze er geld voor, of misschien waren en zijn ze nog steeds pissig omdat ze niet hun zin kregen. Je weet het maar nooit. Geleerd heb je ervan dat je aangifte moet/kunt en mag doen!

Zou ik misschien dan ook zoveel beveiliging krijgen??? 
Media aandacht!  
Joehoe! Zetels scoren!

Vandaag was ik eerst even in de Voorstad, mijn visitekaartjes afgeven. Ik zag daar flyers van bescheiden formaat met een bekend Roermonds hoofd. Ook bij de Nee Nee stickers. 
En ja ik bezondig mij daar ook aan! Geef dat eerlijk toe. Niet netjes, maar ......


Ik weet niet wat de reden van die andere persoon is, maar mijn drive is om de mensen terug te krijgen naar de stembus. Om bewust te kiezen voor iemand/iets/een partij. En niet na de verkiezingen lopen klagen. Want dat recht heb je dan in mijn ogen verspeeld.


Natuurlijk ga je na het rondbrengen van je visitekaartjes nog even door.  Ga je bij je conculega’s op het Munsterplein even kijken.          
En dan ben je blij dat je tegen je teamgenoten gezegd hebt. Nee, kom maar niet naar Roermond, of je moet op volle OORLOGSsterkte komen.


Omdat je verwachtte dat die blonde one liner strooier kwam. Roermond is tenslotte een plek waar veel op hem gestemd wordt. Maar ook omdat je het “circus” (oneerbiedig ja sorry) al vaker hebt meegemaakt. De mensen lopen met een boog om je heen, of komen kijken of er iets “te halen” valt. En het is vaak koud en winderig op dat plein!
          
Conclusie: Goede keuze gemaakt



Tja, nog een paar dagen en dan zullen we zien of “De peilingen” kloppen! Heb al zovaak meegemaakt dat de gedoodverfde verliezers winnaars werden. Wat het voor mij zal brengen? Ik weet het niet, ik hoop uiteraard op een voor mijn partij gunstige uitkomst.



Wanneer die mensen die bij de gemeenteraadsverkiezingen LOKAAL gestemd hebben (40%) dat ook nu weer gaan doen, zou de uitkomst een hele andere kunnen zijn dan de peilingen.



Een paar jaar geleden zag ik borden met: Help HUPPELDEPUP de Staten in. Ik pik die slogan. Dus mensen:

                        “Help Petra de Staten in!”

donderdag 12 maart 2015

Van Eijsden tot de Mookerhei

         
Campagnetijd, drukke tijd, leuke tijd, saamhorigheidstijd.Bij LOKAAL-LIMBURG hebben zich 26 mensen gevonden. Uit heel Limburg. Bij wijze van spreke van Eijsden tot de Mookerhei! Zesentwintig mensen die gaan voor de belangen van de mensen en niet voor hun eigen belang. 

Zesentwintig mensen die dan wel verschillend zijn, maar die samen gekomen zijn tot een programma. Een programma waarin het MKB "gedeelte"  zich goed kan vinden. Een programma waar "het mantelzorggedeelte"  zich goed in kan vinden. Een programma waarin "de natuurmensen" zich in kunnen vinden. Een programma dus waar WIJ 26 mensen van verschillende pluimage zich heel goed in kunnen vinden. En waarvoor wij ons de benen onder onze kont hebben uitgelopen, en willen blijven uitlopen. Gewoon, omdat de MENS erin centraal staat en niet HET PARTIJBELANG zoals bij de grote landelijke partijen.

Afgelopen dinsdag hadden wij onze laatste bijeenkomst voor de campagne. Er werd bekeken waar we nog moesten flyeren en waar we ons campagneteam (wijzelf dus!) het beste in zouden kunnen zetten. Maar ook waar ons plakteam helaas niet was geweest.




Dat was maar in 3 plaatsen. Nieuw Bergen Gennep en Mook. Grandioos werk verricht door onze "plakkers" die zorgen dat wij blijven beklijven.

                           
En omdat niet elke dag in het teken kan staan van "DE CAMPAGNE" maar er ook tijd moet zijn voor dochters met een ingestorte kleerkast die vervangen moet worden, ga je de andere dag naar Nijmegen. Op de automatische piloot ga je 's avonds om ene uur of half acht terug naar Roermond en zie je staan, vlakbij waar je dochters wonen: Mook 7 km.

Ring ring zegt er dan een belletje ergens in je achterhoofd. MOOK? MOOHOOK? Daar was ons LOKAAL-LIMBURG plakteam niet geweest!

Sjihips, wat heb ik nog in de auto....1000 flyers, maar daar ga ik in het donker na een dag hard werken echt niet meer mee lopen... poster, poster... Ja nog een A3 tje.Bevestigingsmateriaal...... ducktape, nog een stukje, half metertje....Nou ja, moet kunnen het waait niet het regent niet en allicht blijft het morgen en overmorgen hangen. 







En daar sta je dan ergens nog net niet op de Mookerhei bij een groot hooghangend bord. Tja, en wat doe je dan als "dame zonder trap"?.


             Een sprongetje en ja.... je hangt! 



dinsdag 10 maart 2015

Het uur van de waarheid.....


Naarmate je ouder wordt gaat de tijd veel sneller... tikt het klokje 2, 3 keer vlugger. Allemaal niet waar natuurlijk, de tijd vliegt niet sneller voorbij. Wij worden alleen wat langzamer   
                  
De geest is jong, het hart is jong, je wilt veel doen, alleen het is gewoon een feit, je lichaam slijt. Wat je ook doet de verkiezingstijdtrein dendert door.


Stemmetjes winnen probeert elke partij en soms heb je de wind mee en soms tegen. Maar wat doe je wanneer de mensen zeggen, letterlijk zeggen:

Rot op met die klote politiek. Schop die daar allemaal eruit. Ik ga niet stemmen. Hoe probeer je ze dan te overtuigen dat niet stemmen geen oplossing is. Dat wanneer je verandering wilt, je zelf moet gaan stemmen.

Hoe overtuig je ze van het feit, dat politiek  "bedrijven" bij je zelf begint? Ja want JIJ bent het die de mensen die je mogen vertegenwoordigen kiest. Jij maakt zelf jouw keuze voor Jantje, Pietje, Marietje of Petra! 

Wat ik in die gesprekken die ik de laatste dagen dat ik op pad ben door heel Groot Roermond, de mensen probeer mee te geven is dat ze van het recht om te mogen stemmen gebruik zouden moeten gaan maken. Wanneer je een verandering wilt bewerkstelligen zul je zelf ook moeten veranderen. Zul je moeten kiezen. Je hebt naast plichten ook het recht. En dat STEMrecht hebben wij vrouwen nog geen 100 jaar. 


En dan natuurlijk het liefst op een vrouw! Want wij vrouwen, wij kunnen het verschil maken. Kijk eens naar de uitgifte van microkredieten. Die worden gegeven aan vrouwen. Zij maken in die gebieden het verschil! Zij zorgen dat de kinderen te eten hebben.


Doen alle mannen het dan verkeerd? Nee natuurlijk niet! Dat is te zwart/wit gesteld. Maar wat wel opvalt op de verkiezingslijsten is, dat er slechts weinig vrouwen zijn die in de politiek gaan. En ook nog vrouw blijven! Maar wat nog meer opvalt is, dat deze vrouwen vaak niet hoog op de lijst staan. Niet omdat ze niet de kennis hebben, maar vaak omdat ze DENKEN dat ze het niet kunnen.

Mijn oproep: Dames ga niet alleen stemmen, op een vrouw natuurlijk, maar ga zelf ook eens meedoen. Participeren in de politiek. Dat is wat de politiek wil!

En oh ja, vergeet niet te stemmen. Uiteraard het liefst op .. (zie lijst 11 nr.4)


zondag 8 maart 2015

De Zon, het park en de toekomstmuziek



Campagnetijd is een tijd waarvan je hoopt dat het weer mooi is! Immers je wilt je laten zien aan de mensen. Sommigen doen dat wel vaker, anderen die je sporadisch met mensen ziet praten poppen nu ineens op als paddestoelen.

Dit jaar hebben we geluk, net als vorig jaar toen het campagnetijd voor de gemeenteraadsverkiezingen was. Soms waait het een beetje, miezert het een beetje, maar echt koud et sneeuw gelukkig niet. 

Sneeuwklokjes zijn er in overvloed, maar gelukkig geen sneeuw. De laatste dagen zon in overvloed. Heerlijk lenteweer. 


Zo was ik vandaag bij mijn dochters in Nijmegen. De jongste woont zowat in het Goffert park, u weet wel, waar ook het voetbalstadion van NEC is. Waar de tijd weer aanbreekt dat er rockconcerten gehouden worden. Zien kan ze de artiesten niet, maar ze heeft wel gratis geluid! 

Maar vandaag was het in het Goffert park loei druk. Gezinnen met kinderen die in de flats vlakbij wonen waren er aan het voetballen, badmintonnen, picknicken, gewoon in een lekker stoel aan het luieren in de zon of wat aan het slenteren.

En toen dacht ik.....Waarom hebben we zoiets niet in Roermond? We profileren ons graag als een grote stad en in onze binnenstad wonen zoveel mensen. En er staat een lelijk oud gebouw al jarenlang leeeeeeeeeeeg te staan! het oude MOV gebouw. Ja ik schreef er in mijn vorige blog al eens over, maar nu kwam het weer naar boven.

Dat gebouw afbreken, een leuk parkje aanleggen misschien wel op de een of andere manier de Bethlehemstraat half afsluiten, beetje verkeer omleggen en eens kijken of het Karthuispark er niet bij betrokken kan worden. 

Och ja, ik fantaseer maar wat, maar misschien is het toch wel mogelijk wanneer er een of andere politieke partij met LEF en groene vingers het idee over zou nemen.



Mijn glazen bol zegt: Misschien is dit wel toekomst muziek ....