dinsdag 10 maart 2015

Het uur van de waarheid.....


Naarmate je ouder wordt gaat de tijd veel sneller... tikt het klokje 2, 3 keer vlugger. Allemaal niet waar natuurlijk, de tijd vliegt niet sneller voorbij. Wij worden alleen wat langzamer   
                  
De geest is jong, het hart is jong, je wilt veel doen, alleen het is gewoon een feit, je lichaam slijt. Wat je ook doet de verkiezingstijdtrein dendert door.


Stemmetjes winnen probeert elke partij en soms heb je de wind mee en soms tegen. Maar wat doe je wanneer de mensen zeggen, letterlijk zeggen:

Rot op met die klote politiek. Schop die daar allemaal eruit. Ik ga niet stemmen. Hoe probeer je ze dan te overtuigen dat niet stemmen geen oplossing is. Dat wanneer je verandering wilt, je zelf moet gaan stemmen.

Hoe overtuig je ze van het feit, dat politiek  "bedrijven" bij je zelf begint? Ja want JIJ bent het die de mensen die je mogen vertegenwoordigen kiest. Jij maakt zelf jouw keuze voor Jantje, Pietje, Marietje of Petra! 

Wat ik in die gesprekken die ik de laatste dagen dat ik op pad ben door heel Groot Roermond, de mensen probeer mee te geven is dat ze van het recht om te mogen stemmen gebruik zouden moeten gaan maken. Wanneer je een verandering wilt bewerkstelligen zul je zelf ook moeten veranderen. Zul je moeten kiezen. Je hebt naast plichten ook het recht. En dat STEMrecht hebben wij vrouwen nog geen 100 jaar. 


En dan natuurlijk het liefst op een vrouw! Want wij vrouwen, wij kunnen het verschil maken. Kijk eens naar de uitgifte van microkredieten. Die worden gegeven aan vrouwen. Zij maken in die gebieden het verschil! Zij zorgen dat de kinderen te eten hebben.


Doen alle mannen het dan verkeerd? Nee natuurlijk niet! Dat is te zwart/wit gesteld. Maar wat wel opvalt op de verkiezingslijsten is, dat er slechts weinig vrouwen zijn die in de politiek gaan. En ook nog vrouw blijven! Maar wat nog meer opvalt is, dat deze vrouwen vaak niet hoog op de lijst staan. Niet omdat ze niet de kennis hebben, maar vaak omdat ze DENKEN dat ze het niet kunnen.

Mijn oproep: Dames ga niet alleen stemmen, op een vrouw natuurlijk, maar ga zelf ook eens meedoen. Participeren in de politiek. Dat is wat de politiek wil!

En oh ja, vergeet niet te stemmen. Uiteraard het liefst op .. (zie lijst 11 nr.4)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten