dinsdag 26 juli 2011

Draaikonten!?



Iedereen kent natuurlijk het plaatje van Koot en de Bie, maar wat wil de partij die voor minder regeltjes is, de VVD nu werkelijk hier in Roermond. Ze proberen volgens mij weer eens recht te breien wat krom is. (In een eerder stuk schreef ik er al over)


 Hoezo, vraag je je af? Lees maar!



In een stuk in DDL en een stuk in hun lijfblad de Trompetter, spreekt Jan P. beide keren over een toezichthouder, alleen het zijn volgens mij 2 verschillende toezichthouders.


In DDL van 21 juli 2011 pleit JP
 voor de aanstelling van een onafhankelijke ambtenaar die als contactpersoon gaat dienen tussen raadsleden en ambtenaren omdat mensen zich bij raadsleden melden met een probleem, en die kaarten dat soms aan bij ambtenaren. Alle raadsleden kunnen dan burgers die zich melden met een probleem doorverwijzen naar die persoon”.

Met andere woorden raadsleden mogen niet:
  • meer mee met iemand die de taal niet goed machtig is, vanwege zijn buitenlandse achtergrond. 
  • meer mee met iemand die de “geleerde” woorden, de “ambtelijke taal” die ambtenaren wel eens gebruiken niet begrijpt.
  • Een raadslid kan (en mag?) zijn volksvertegenwoordigende taak niet meer uitvoeren.

Of moet ik het zo lezen, dat de raadsleden van andere partijen weg gehouden moeten worden bij de gewone man?

Dan gaan we toch naar de wethouder! Want onlangs werd er nog door diverse wethouders luidkeels geroepen dat hun deur altijd open stond!!! Krijgen die het maar wat drukker!

De mensen vertegenwoordiger is ons recht en onze plicht als raadslid!

En vandaag krijg ik de Trompetter binnen. Ook daar een verhaaltje van JP over de wenselijkheid van een onafhankelijke toezichthouder. Alleen….. het verhaal erachter klinkt nu iets anders.

De media krijgen nu de schuld!

Hun publiciteit is er schuld aan, dat er klachten binnen komen bij de Roermondse volksvertegenwoordigers over de handelwijze van de Sociale Dienst. Er moet nu een toezichthouder komen die toetst om te kijken of de klachten gegrond zijn.

Sorry, maar wanneer ik een klacht indien vind ik die gegrond. Anders dien ik hem niet in. En wanneer er zoveel klachten binnen komen, zal er naar mijn mening heus wel iets aan de hand zijn.

Geen rook zonder vuur? Toch bang om stemmetjes te verliezen zoals ik in een eerder stuk schreef? Toch bang dat over een paar jaar de machtsverhoudingen in onze stad anders liggen?

Maar om nu op die manier recht te lullen wat krom gebreid is in onze excellente dienstverlenende stad? Typisch Roermondse politiek?

                      Niet de mijne!

zondag 24 juli 2011

Het zal je kind maar wezen!


Back to the future.
Het ideaal: Blond haar, blauwe ogen.

De (al dan niet vitale) senioren en hopelijk ook veel jongeren onder ons, zullen de titels herkennen.

Denkend aan het bloedbad op het eiland voor de Noorse kust, kijkend naar het uiterlijk van de schutter. Kijkend naar zijn uitspraak dat een bepaalde partij in Nederland zijn voorbeeld is.

Terug naar de geschiedenis, back to the future? Enkele vergelijkingen. 
  • Eens was er een partij die schreeuwde dat Duitsland voor de Duitsers moest zijn.
  • Eens was er een partij die riep dat de ideale Duitser blond haar en blauwe ogen had.
  • Eens was er een partij die vond dat de Joden de schuld waren van alle ellende, die mensen naar concentratiekampen stuurde .
Nu
  1. Roept de geblondeerde leider van een beweging dat Limburg voor de Limburgers moet zijn
  2. Roept de geblondeerde leider (het is geen partij, want er is maar één lid) dat Nederland voor Henk en Ingrid is
  3. Nu roept de fractievoorzitster van de beweging van de geblondeerde leider in PS Limburg dat er geen " haatpaleizen", geen moskee meer gebouwd mag worden, want de moslims zijn de schuld van de ellende.

Eens tijdens een grote wereldbrand was dit lied een favoriet van de toenmalige leider, nu, de vogel,  het logo van de beweging van de geblondeerde leider!

Een Noors bloedbad, gepleegd door een jongeman, blond met blauwe ogen, met een voorliefde voor de PVV beweging, zou zo iets ook in ons eigen Roermond kunnen?

Mijn mening? Ik weet het niet, echt niet.

Feit?
§  Enige tijd geleden kwam mij een steekpartij ter ore.
§  Enige tijd geleden Kwam mij het brengen van de Nazi groet ter ore, beiden in dezelfde wijk  
§  Enige tijd geleden stelden 2 andere personen vragen over het feit dat er in bepaalde wijken waar veel mensen met de islamitische godsdienst wonen , vragen over het feit dat daar veel gestemd was op de PVV. Een van de vragenstellers was lid van de VVD, de partij waar de leider van de PVV (één letter verschil!) van af komt.

Naar aanleiding van die steekpartij en het brengen van die groet heb ik vragen gesteld aan onze burgervader. De eerste vraag luidde:

"Natuurlijk is het bij ons college bekend dat er een steekpartij is geweest. Vragen hiernaar is vragen om een JA beantwoording, maar wat ik wil weten is, wat ons college in het kader van de veiligheid voor alle bewoners van onze stad, gaat ondernemen om een (mogelijke) escalatie tussen diverse bevolkingsgroepen te voorkomen".

Het antwoord:
“De wijk partners hebben gezamenlijk een risico-inschatting gemaakt en geconcludeerd, dat er geen verdere gezamenlijke acties nodig waren. Het betrof een incident, waarin 2 personen met extreme denkbeelden elkaar per toeval troffen. Met beiden is contact opgenomen".


Op de 2 andere vragen werd geantwoord : zie beantwoording vraag 1.

De titel van mijn vragen: Back to the future,  brachten  onze burgemeester ondanks het feit dat ik melding maakte van het brengen van de Hitler groet, zodanig in verwarring, dat ik 10 dagen na verstrijken van de beantwoordingstermijn via de griffier hoorde dat ik op gesprek mocht)(moest) komen bij de burgemeester (in het bijzijn van de griffier)

Uiteindelijk vond dit gesprek plaats op 16 juni, waarna beantwoording volgde op 11 juli. Drie (3) maanden na de gestelde vragen.

Was ik te kritisch? Zou hier werkelijk zo iets niet kunnen gebeuren? Ik weet het niet. Glazen bol kijken of het lied van mijn eerste blog bericht weer plaatsen, of dit lied?



vrijdag 22 juli 2011

Je bent vriendjes of niet!


Een flinke hoosbui en we hebben schitterende watervalpartijen in Roermond! Van de Bergstraat omlaag naar de Roerkade zo de Roer in!

Een grote glijbaan waar de Roerdomp jaloers op kan zijn!

Helaas voor de winkeliers, hoteliers en kasteleins in de Bergstraat en de Roerkade is dit een waarheid die zij totaal niet kunnen appreciëren! Bedorven waren, water tot aan je enkels, natte muren, extra werk!

We hebben mooie plannen, mooie tekeningen gezien, van wat de gemeente Roermond met de Roerkade wil doen. Meer terrasjes meer plek voor recreatie.

Een tijdje terug zagen we van een architect ook een mooi plan om de Roerkade te ondertunnelen. Zou volgens hen mogelijk moeten zijn voor het luttele bedrag van € 5.000.000.

Roermond en tunnels? Geen goed plan, wanneer ze er zelfs niet voor kunnen zorgen voor een goede riolering.

We geven geld voor rijksmonumenten, kopen een pand van € 15,5 miljoen om een vriend te redden (mijn mening!), maar hebben geen geld om een fatsoenlijke riolering aan te leggen?
 
Volgens mij zijn de meeste mensen (een uitzondering daargelaten, je weet wel een projectontwikkelaar!) geen goede vriendjes met een bepaalde wethouder.

Tip, luister naar dit liedje! Misschien komen er ideeën bovendrijven?



donderdag 21 juli 2011

Goropiseren


Een dag na de raadsvergadering van 7 juli waarin de aankoop door de VVD van het  Kazernevoorterrein er door gedrukt werd las ik in de krant: 

                “Elk vogeltje zingt zoals het gebekt is”!

 Ik was al gebeld door een verslaggever met de mysterieuze vraag of ik iets gehoord had van intimidatie van ambtenaren door een raadslid. Nee, had ik niet. Vol vraagtekens bleef ik achter.

De kop met de “kop” van Dré verklaarde veel. Ja, goed mogelijk dat een uitspraak van hem bedreigend overkomt. Zo kennen we hem wel. Hij zegt precies wat hij denkt, ook naar leden van de oppositie, neem dat maar van mij aan!

En wat lees ik vandaag in de krant? Jan Püper stelt voor om een intermediair aan te stellen. Een tussenpersoon tussen de raadsleden en de ambtenaren. Hij/Zij kan burgers dan doorverwijzen naar de desbetreffende ambtenaar.

Maar ho, was het duale stelsel niet ingevoerd om de raadsleden meer tijd te geven voor hun volksvertegenwoordigende taak? Voor het contact leggen en onderhouden met burgers? Oog en oor te hebben voor hun problemen? Voor hun noden? Wordt door die doorverwijzende ambtenaar niet een groot deel van de taak van een volksvertegenwoordiger weer afgenomen?


Advocaat van de duivel die ik ben, ga eens andersom redeneren. De VVD is in onze stad oppermachtig. Heeft echter de laatste tijd behoorlijke wat impopulaire acties ondernomen. Denk maar eens aan:

·         Het verplaatsen van het MOV naar het Veld, het thuisgebied van Dré!
·         De bezuinigingen die opgenomen zijn in het Bezuinigingenboek (sorry Kerntakenboek zonder benoeming van taken en Kerntaken), bezuinigingen die veel mensen treffen in het kiezersgebied gebied van Dré, het Veld en misschien ook wel de Kemp. Bezuinigingen als zelf betalen van een rollator voor Piet en Mariet, of Halima en Murat (ja we houden de rollator en de PVV retoriek er nog maar even in!)
·         De aankoop van een veel te duur, onnodig kantoorpand. Een pand waar de ambtenaren echt niet blij mee zijn zo heb ik her en der gehoord. Hé pluspunt, ze kunnen bij bakker Bart in ieder geval hun broodjes halen. De thermoskan met koffie of thee moeten ze van thuis meebrengen. Back to the Future. Zo was het in de tijd dat Dré en Jan jong waren ook!!!!
·         De stadswinkel in Swalmen zal wel gesloten worden, geen wonder dat Jan z’n benen onder z’n kont uitloopt in Swalmen zo werd mij ingefluisterd
·         Voetbalclub Boekoel moet weg. Ja vooruit, mag nog even blijven, maar niet te lang. Valt dat ook niet onder het stemmengebied van Jan?

Nog meer dingen benoemen? Er zullen er beslist nog meer zijn en nog meer komen.


En dan komt het rode duiveltje bij mij uit het doosje. Zou het misschien niet zo kunnen zijn dat de mensen zich afkeren van de stemmenkanonnen van de VVD?, dat men bang is door deze maatregelen en door opkomst van een ander partij die veel one liners gebruikt, stemmen te verliezen.
 Dat men daarom contacten tussen “burgers” en raadsleden van andere partijen zoveel mogelijk tegen wil gaan? Dat het “goropiseren” (een veelgebruikte term voor het bedenken van op het eerste gezicht logische, maar bij nader inzien absurde redeneringen ) in de onderstaande zinsnede

“Daarnaast zorgt het er mogelijk voor dat ambtenaren zich onder druk gezet voelen omdat raadslid x ze vraagt om nog eens ergens naar te kijken. Misschien dat ze dan een zaak strenger beoordelen of juist soepeler. Dat moeten we voorkomen door middel van een onafhankelijk tussenpersoon

misbruikt wordt, om datgene wat krom is recht te praten?

De term goropiseren gebruiken we heden ten dage niet meer. Ook niet in de wetenschap. We spreken tegenwoordig liever van:

                                “Logisch Lullen”


woensdag 13 juli 2011

Muzikaal p(r)(l)aatje

Seduccion &  Whiplash

Verleiding en whiplash? 2 Termen uit het dansen. Want ja, naast mijn politieke hobby, die soms wel een baan lijkt, sport ik ook nog. Gezonde geest in een gezond lichaam.

Soms sport ik alleen, maar soms ook met z’n tweeën.  (Stijl)dansen is plezier voor twee! Zeggen ze!





Veel “figuren” in het dansen hebben namen. De dansleraar roept dan: 


“Doe eens een mooie wiphlash voor mij”! En wat zie je dan alle paren doen? 

Dit figuur!

Daar krijg je toch een whiplash van!

Op deze muziek, een mooie langzame Engelse wals.

 


 

 
Iets heel anders, maar niet minder acrobatisch is de seduccion, de verleiding! Een figuur uit de Argentijnse tango.
De Argentijnse tango is een stijl in muziek en dans die eind 19e eeuw ontstond aan de Rio del Plato in Argentinië. 

Uit de Argentijnse tango is de ballroomtango  ontstaan. De twee dansen hebben overeenkomsten, maar het zijn  twee verschillende dansen: ze verschillen van muziek en van karakter.

Het acrobatische figuur dat ik hier doe, zie je op 38 seconden in de video!