zondag 3 juli 2011

Hoe comfortabel is pluche?!

Pluche is een zacht, harig weefsel dat vooral gebruikt wordt om oude antieke stoelen te bekleden maar ook voor gordijnen. Het materiaal lijkt enigszins op fluweel.
Het woord pluche wordt ook in de politiek gebruikt:
"op het pluche zitten", om het bereiken van een comfortabele positie aan te geven, waarbij men de voorkeur geeft aan het behouden van die positie en niet aan de idealen.

Met op 7 juli de beslissing over de aankoop van een duur kantoren pand in Roermond en kijkend naar de pas genomen beslissingen over de bezuinigingen, vraag ik mij af hoe comfortabel het pluche is voor de coalitie "genoten" van de VVD?

Tijdens de extra commissie op dinsdag 28 juni 2011 lieten CDA en PvdA doorschemeren het niet eens te zijn met het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders. Ook zij wisten net als de SP en andere partijen niet, hoe ze het moesten verkopen aan hun achterban.

Weten ze het aanstaande donderdag de 7e juli wel? Wat wordt het? Buigen voor de zachte pluchen stoelen? Of zitten op de harde coalitie bankjes? Of toch pluche? Maar dan anders? 5 + 4 + 2(SP) = 11! + 1(SPR) + …. +  ….. = meer dan 11!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten